Frostpunk 2 má potvrzené datum vydání. Navíc bude dostupný od prvního dne na PC Game Pass
i Zdroj: 11 bit studios
Gaming Frostpunk 2 Článek Frostpunk 2 má potvrzené datum vydání. Navíc bude dostupný od prvního dne na PC Game Pass

Frostpunk 2 má potvrzené datum vydání. Navíc bude dostupný od prvního dne na PC Game Pass

Matouš Sychra

Matouš Sychra

8. 3. 2024 13:45

Očekávaný sequel k populární strategii Frostpunk se konečně dočkal data vydání. Do promrzlé krajiny se vrátíme už toto léto.

Reklama

Frostpunk 2 se bude odehrávat třicet let po událostech předchozí hry. Jeden z hlavních rozdílů je přechod od páry k ropě. To ovšem neznamená, že led a mráz zmizeli. Nezmizely ani každodenní mezilidské šarvátky a neshody. Stavba města se dočkala rozšíření, nyní bude možnost stavět celé čtvrti s konkrétním zaměřením jako věda nebo produkce surovin. Chybět nebude ani možnost postavit radní budovu, kde se budou schvalovat zákony, které udrží chod kolonie a zabrání rozpadu společnosti.

První díl této nyní už série sklidil obrovský úspěch. Svůj podíl na tom má bezesporu unikátnost celého titulu, který kombinuje prvky survivalu, budování města a 4X žánru. Zároveň do už tak složité hratelnosti přidává ještě sociální prvek, který mnoha hráčům překazil kvalitní spánek. Druhý díl je oznámený už nějakou dobu, ale až nyní jsme se dočkali konkrétního data vydání.

Frostpunk 2 vyjde 25. července a bude hned dostupný skrze službu PC Game Pass. Pokud byste se ovšem nemohli dočkat, je možnost zakoupit Digital Deluxe edici hry, která vám umožní hrát 72 hodin před oficiálním vydáním. Tato edice bude také obsahovat tři placená DLC po vydání a možnost účastnit se uzavřené bety v dubnu. Chybět nebude ani digitální art book, soundtrack a novela s názvem Warm Flesh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama