Filmová Duna bude mít vlastní hru. Funcom ukazuje nové záběry ze hry
i Zdroj: Funcom
Gaming Článek Filmová Duna bude mít vlastní hru. Funcom ukazuje nové záběry ze hry

Filmová Duna bude mít vlastní hru. Funcom ukazuje nové záběry ze hry

Václav Brixí

Václav Brixí

5. 3. 2024 16:00

Studio Funcom už přes dva roky pracuje na novém survival MMO Dune: Awakening. Nyní si pro hráče připravili čerstvé záběry, ve kterých ukazují představují mechaniky a funkce.

Reklama

Druhá část filmové Duny od režiséra Denise Villeneuvea už pár dní v kině trhá rekordy a vývojáři ze studia Funcom se rozhodli tento hit ještě více podpořit. V den premiéry očekávaného snímku oznámili, že nás čeká přísun nových informací. Nyní hráčům naservírovali nové záběry, které detailně představují herní mechaniky, funkce a celkový pohled na nehostinné pouště planety Arrakis.

V nově vydaném videu mluví vývojáři o důležitosti přežití nejen v drsném prostředí, ale rovněž v politickém rozpoložení na planetě, které se pokusili v připravovaném titulu zachytit tak, aby vyobrazení odpovídalo knižní předloze. Zmiňují i podstatu propojenosti mezi knihami, hrami a novou filmovou sérií. Samotní vývojáři dokonce navštívili natáčecí lokace prvního dílu, aby dokázali zachovat stejnou estetiku a tudíž uvěřitelnost celého světa. Cílem hry je prý vytvořit prostor, ve kterém hráči a fanoušci Duny mohou psát svoje vlastní příběhy a cítit se jako součást světa, který znají z knih a filmů.

Zástupce studia se následně více rozpovídal o možnostech soubojů. Hráči budou moci vyrábět a používat zbraně na blízko, střelné zbraně i řadu jinak využitelných nástrojů. Překvapivě budou moci využívat rovněž sílu Hlasu, neboli druhu magie, který využívá řád Bene Gesserit k přinucení nepřátel k vykonávání úkonů proti jejich vlastní vůli. Veškeré magické dovednosti budou záviset na množství Koření, které bude hráč užívat. Dalším důležitým aspektem přežití je voda, kterou budou hráči získávat mnoha různými způsoby. Ať už z rostlin, pomocí nástrojů nebo třeba filtrováním krve padlých protivníků.

Více rozvinuty byly rovněž informace, jejichž ochutnávku vývojáři zveřejnili již na konci ledna skrze sociální síť X. Konkrétně se příspěvky týkaly možností vytváření vlastní základny přímo na Arrakisu. Odhaleny byly nejen možnosti stavby, ale i vylepšování obrany proti případným nájezdníkům.

Něco málo víme i o příběhovém zasazení celé hry. V tomto alternativním vesmíru Leto Atreides přežije a bude jednou z postav, se kterou se hráči budou moci setkat. Události se tedy budou vyvíjet jinak, než v knižní/filmové předloze, ačkoliv by měl příběh Dune: Awakening odehrávat ve stejném časovém období, jako první kniha. Tato změna by hráčům měla umožnit vybrat si s kým se spřátelí a koho naopak budou považovat za nepřítele. To naznačuje, že by se hráči mohli z hlediska herních mechanik dočkat nějaké formy frakčního systému a bylo by jim umožněno ovlivňovat a formovat on-line svět a jeho ekonomicko-politické uspořádání.

Na oficiálních stránkách hry se už nyní můžete přihlásit do beta verze hry. Dune: Awakening zatím nemá datum vydání. Dostupná bude na platformách PlayStation 4 a 5, Xbox Series X, S a One a samozřejmě PC, kde bude distribuována skrze Steam, kde si ji už teď můžete přidat do seznamu přání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama