Brazilští FURIA se zbavují kapitána i kouče, co bude dál?
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek Brazilští FURIA se zbavují kapitána i kouče, co bude dál?

Brazilští FURIA se zbavují kapitána i kouče, co bude dál?

Michael Douša

Michael Douša

16. 4. 2024 20:25

Brazilští titáni neudělali v posledních letech úplně dobrý dojem. Ačkoliv jsme viděli jejich výkony v plné kráse na Majorech ve Stockholmu a jejich domácím Riu, od té doby skoro jako by se po nich slehlo.

Reklama

Není proto divu, že se brazilští FURIA rozhodli po sérii neúspěchů pro velkou změnu v sestavě. Andrei “arT” Piovezan, kdysi nejagresivnější AWPer/kapitán na světové scéně, bude muset odevzdat otěže Gabrielu “FalleN” Toledovi, který v mezičase bude za arTa hledat náhradu. Prozatím se na serveru ukazovali s členem FURIA Academy Kaykem “kye” Bertoluccim, to ale prý není natrvalo.

FURIA totiž aktuálně hledají svého permanentního pátého hráče, o němž bude rozhodovat celá komise - tu budou tvořit právě FalleN, kouč Nicholas “guerri” Nogueira a spoluvlastníci společnosti FURIA, André Akkari a Jaime Padua. Tu ale čeká více práce - bude totiž muset najít i náhradu za kouče guerriho.

Ten zase odchází z aktivního kruhu kolem CS2 týmu proto, že se bude posouvat v hierarchii organizace o stupeň výše. Čeká na něj role šéfa esportu v organizaci, nicméně než se najde jeho vhodný zástupce, pořád bude stát za týmem, ať už fyzicky, tak mentálně. 

“Jsem na všechno pyšný, i když mám pocit, že můžeme mířit ještě výš. Mezitím, abychom dosáhli ještě větších výsledků, se nesmíme omezovat, pořád se vyvíjet a mít více sestav,” tvrdí guerri v tiskovém prohlášení. Co si pod jeho velkopanskými choutkami představit, těžko říct. Každopádně to ale znamená, že příběh FURIA není ani zdaleka u konce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama