G2 jdou první do play-off Katowic, FaZe zabojují o setrvání
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek G2 jdou první do play-off Katowic, FaZe zabojují o setrvání

G2 jdou první do play-off Katowic, FaZe zabojují o setrvání

Michael Douša

Michael Douša

5. 2. 2023 21:20

G2 pokračují ve svém neochvějném tempu

Reklama
G2 pokračují ve svém neochvějném tempu, jejich další obětí na seznamu jsou někdejší světové jedničky FaZe.

 G2 prošli po prošvihnutém Majoru opravdu velkým přerodem. Bolestivé dny, které trávili doma, zatímco si všichni jejich soupeři ohřívali svá želízka na IEM Rio, si vyplatili opravdu sladce. Na konci loňského roku si připsali svou první velkou trofej na BLAST Premier World Final a od té doby byli prakticky k nezastavení. Vánoční pauza jejich momentum nezvládla ani poškrábat. A nyní mají na kontě opravdu velkou oběť.

FaZe nyní hrají svůj první turnaj v plné sestavě, tedy včetně novopečeného otce Havarda "rain" Nygaarda a kouče Roberta "RobbaN" Dahlströma, ale ani to jim nestačilo na nezastavitelnou mašinérii v podobě G2. Nejděsivější novinkou pro fanoušky FaZe pak musí být informace, že Ilja "m0NESY" Osipov si na druhé mapě, kde dostali FaZe opravdu bolestivou nakládačku, neukázal žádný kvalitní výkon, naopak - v průběhu celého zápasu byl na chvostu tabulky. 

Kdo naopak tentokrát zářil? Muž, který pomohl před rokem FaZe trofej z Katowic vyhrát, Justin "jks" Savage. To tak G2 zajistilo jako prvním místo v play-off, zatímco FaZe putují do eliminačního pavouka. Tam na ně bude čekat vítěz IHC proti Cloud9, což je pro ně must-win, pakliže se nechtějí letos s Katowicemi rozloučit už ve skupinách. 

FaZe tak nastoupí do akce už v pondělí od 19:30 do napínavého zápasu proti vítězům IHC proti Cloud9. Ani tam ale jejich cesta do play-off neskončí ani v případě vítězství, protože se budou muset vypořádat s vítězi paralelního eliminačního pavouka, kde zatím Spirit eliminovali německé BIG. G2 si na druhé straně dají v pondělí oraz a do akce se pustí až v úterý, kde na ně bude čekat vítěz NaVi proti Liquid. Ať už to bude sebetěsnější podívaná, G2 v tuto chvíli vypadají opravdu nezastavitelně a pakliže se jim povede vyhrát i tam, získají jízdenku rovnou do semifinále.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama