G2 pokračují v sérii výher, NaVi v nové sestavě překvapili
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek G2 pokračují v sérii výher, NaVi v nové sestavě překvapili

G2 pokračují v sérii výher, NaVi v nové sestavě překvapili

Michael Douša

Michael Douša

4. 2. 2023 17:13

Jak prohlásil trenér G2 Swani, s jejich momentální mentalitou jsou schopni vyhrát proti komukoliv

Reklama
První sobota IEM Katowice 2023 začíná ve znamení 2-0 pro G2 i NaVi, naopak BIG a Cloud 9 není do zpěvu. Jak prohlásil trenér G2 Jan “Swani” Müller, s jejich momentální mentalitou jsou schopni vyhrát proti komukoliv, a zatím to vypadá, že má pravdu. 

Zápas G2 proti BIG ze začátku vypadal velmi vyrovnaně, v druhém poločase na Anubis se ale G2 razantně chopilo vedení, které jim vydželo do konce hry. Na Infernu se jen dál ukazovalo odhodlání G2 k pokračování jejich zatím neporušené série vyhraných her ve dvou mapách a i zde se jim to podařilo, Inferno vyhráli 16-8 a šplhají tak výše na žebříčku turnaje.

Hra Natus Vincere proti rusko-kazašskému mužstvu měla velmi podobný nádech, v první mapě se vedení sice velmi rychle ujalo NaVi, ale Cloud9 jim neustále šlapali na paty a Ancient skončil 16-13 pro NaVi. Druhá mapa, znovu Inferno, též probíhala podobně jako u hry G2 proti BIG, jakmile se NaVi chopilo vedení, již se ho nevzdali a skončili hru tak 16-6.

G2 pokračují v sérii výher, NaVi v nové sestavě překvapili

Photo credits: Adela Sznajder, ESL Gaming

V následujících dnech tak všechny týmy čekají další hry, proti komu ještě není zcela jisté. Nejpravděpodobnější scénář by postavil G2 proti FaZe, kde by se mohlo jednat o opravdu zajímavý střet dvou světů - nastupující dominantní síly proti té, která se snaží svou pozici na špici světového CS udržet. Nelze jen tak predikovat výsledek, nicméně pakliže se FaZe popasují se Spirit ve svižném tempu, určitě proti G2 totálně nepropadnou, naopak by se dal očekávat zápas táhnoucí se až do třetí mapy.

Na paralelním souboji NaVi proti vítězi Liquid/IHC lze naopak očekávat o něco jednostrannější podívanou, ale NaVi i přes dobrý výsledek proti Cloud9 nelze brát za apriorní vítěze. Liquid dokáží předvést výbornou hru, když potřebují, a to tady určitě potřebovat budou. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama