G2 si musí najít nového trenéra, Swani po World Final odstupuje
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/Press-Gallery-Intel-Extreme-Masters-Cologne-2023-/i-gj74qxp/A
Esport CS 2 Článek G2 si musí najít nového trenéra, Swani po World Final odstupuje

G2 si musí najít nového trenéra, Swani po World Final odstupuje

Pavla Doušová

Pavla Doušová

10. 12. 2023 21:01

Kouč G2, Jan "Swani" Müller nedávno oznámil, že se po BLAST Premier World Final 2023 rozhodl opustit svou funkci trenéra. Bude tomu tak přesně po roce s touto německou organizací a také po jednom z nejúspěšnějších let, které organizace zažila.

Reklama

Jan “Swani” Müller si v G2 zažil svůj první, a na nějaký čas také i poslední, post trenéra. Do G2 nastoupil vloni touto dobou namísto francouzského Rémy “XTQZZZ” Quoniama, momentálního trenéraVitality. 

Swaniho kariéra v G2 začala překvapivě úspěšně. Hned první velký event, na kterém s G2 byl, vyhráli, což se předtím značnou dobu německé organizaci nepovedlo. Loňským BLAST Premier World Final skončilo období temnoty bez jakýchkoliv trofejí či výher. V tom krátkém roce, který Swani s G2 strávil ale získali ještě dvě trofeje. Konkrétně z IEM Katowice a IEM Cologne, které bylo jak pro organizaci, tak německého trenéra jednou z nejvýznamnějších trofejí, kterou mohli vyhrát. Swani také dodal, že pro něj bylo absolutně nereálné slyšet davy lidí na domácí půdě skandovat jeho jméno poté, co vyhráli IEM Cologne. 

Sám Swani říká, že rozhodnutí odstoupit bylo jen a pouze jeho osobní iniciativa a nikdo ho do toho nenutil. V rozhovoru pro HLTV.org také říká, že bude nadosmrti vděčný za tuto příležitost a za vzpomínky, které má se sestavou G2, ale že přišel čas na to starat se sám o sebe a o své blízké. Také dodává, že se mu povedlo procestovat svět se svým týmem, zatímco žil svým hobby, ale jakmile se z vášně stane povinnost, je na čase to ukončit.

Kdo nastoupí po Swanim jakožto hlavní trenér G2 zatím není jasné nikomu, dalo by se ale předpokládat, že to nebude nikdo nevýznamný. Také se ale může stát, že G2 znovu zariskují a vyberou někoho nezkušeného a nepopsaného minulými zkušenostmi, jako byl před rokem právě Jan “Swani” Müller. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama