Game director nového Battlefieldu opustil studio
i Zdroj: EA
Gaming Článek Game director nového Battlefieldu opustil studio

Game director nového Battlefieldu opustil studio

Matouš Sychra

Matouš Sychra

27. 2. 2024 14:30

Marcus Lehto, nyní už bývalý game director ve studiu Ridgeline Games, spadající pod EA, odešel ze studia. Nový Battlefield nedokončí.

Reklama

Marcus Lehto v Ridgeline Games působil od roku 2021 a staral se o narativní stránku Battlefieldu. V současné době měl pracovat na novém přírůstku do série. Nicméně z nenadání studio opustil bez jakéhokoli komentáře. Jediné, co ho prozradilo, byly změny v biu na jeho sociálních sítích, kterých si jako první všiml YouTuber DANNYonPC. Lehto se měl po neúspěchu a absenci příběhového režimu posledního dílu série pokoušet o změnu dodáním kvalitního narativu.

K tomu se zdál více než kompetentní. Mezi jeho největší úspěchy patří práce na prvních třech dílech Halo, kterým vytvořil jejich dnes už ikonický sci-fi charakter, příběh a postavy. Podílel se také na tvorbě původního Destiny. Pro sérii Battlefield je to rozhodně škoda. Někdo jako Lehto mohl hře, historicky zaměřené na multiplayer, dodat tak potřebný příběhový element, který by v budoucnu mohl být sám o sobě tahounem nových titulů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama