Gamescom 2017: Gravel aneb cestou necestou, polem nepolem
Gaming Článek Gamescom 2017: Gravel aneb cestou necestou, polem nepolem

Gamescom 2017: Gravel aneb cestou necestou, polem nepolem

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

31. 8. 2017 13:38

Milestone představilo další závodní hru.

Reklama

Gamescom 2017: Gravel aneb cestou necestou, polem nepolem

Závodní hry nejsou pro Milestone žádnou novinkou, mají za sebou už desítky her, ve kterých se proháníte po silnicích či prašných cestách, jako třeba serii MotoGP nebo takové pecky jako Sébastien Loeb Rally EvoValentino Rossi: The Game nebo dva díly Ride. Na letošním Gamescomu Milestone představili další závody - Gravel. Zajímavé je, že pro část studia, které hru vyvíjí, se jedná o první závody, ve kterých se jezdí na čtyřech kolech, dosud pracovali pouze s dvoukolovými vozidly.

Gravel podle vývojářů stojí na třech základních pilířích - variace závodů, arkádový styl a příběh zasazený do virtuální TV show.

Slibované variace daly název tomuto článku. Závody se totiž odehrávají ve čtyřech disciplínách v šestnácti světových lokacích. Jak je vidět z traileru, prohánět se budete po lesích a plážích v rámci Cross Country, po písčitých horách při Wild Rush, na betonových okruzích v disciplíně Speed Cross a v šílené jízdě během Stadium Circuit. A vybrat si můžete z desítek druhů vozidel. Milestone zde uvede realné značky, máte-li tedy rádi třeba Volkswagen, můžete mu zůstat věrní i zde. Tato nabídka se navíc ještě rozšíří, už na Gamescomu nám bylo řečeno, že se plánuje jedenáct DLC, z nichž asi polovina bude k dispozici zdarma.

Gamescom 2017: Gravel aneb cestou necestou, polem nepolem

Hra opravdu působí arkádově. Nejvíce tomu přidává mechanika "rewind", díky které můžete vrátit čas při své fatální chybě. Bohužel nám nebylo řečeno, jak bude tento systém fungovat v multiplayeru (pokud bude vůbec k dispozici). Multiplayerových zápasů se bude moct zůčastnit v jednom závodu až dvanáct hráčů.

Singleplayerová kampaň je vedena jako virtuální TV show. V té si jako účastník zazávodíte v několika seriích, z nichž bude každá zakončena jakýmsi bossem - nejsilnějším protivníkem, kterého bude nutné porazit.

Sami jsme si mohli při předvádění hry vyzkoušet všechny disciplíny. Po výběru disciplíny, auta, času, počasí a dalších možností si uvědomíte, že variací závodění je zde opravdu hodně. Mě nejvíce oslovily závody ve volné přírodě (tedy disciplína Cross Country). Grafické zpracování hry na 144 Hz monitoru se zapnutými plnými detaily působí naprosto luxusně a já kvůli prostředí přestával sledovat trasu za každou zatáčkou zalesněné Aljašky při západu slunce.

Gravel zapůsobí i na hráče, kteří jako já závodním hrám moc času nevěnují. Díky mnoha možnostem nastavení si hra drží laťku "replay value" velmi vysoko a každý si zde najde něco, co ho chytne a alespoň na pár hodin nepustí. Začít závodit můžete na začátku příštího roku na PC i na konzolích.

Chcete-li si přečíst další poznatky a zážitky z naší návštěvy Gamescomu, klikněte na štítek Gamescom 2017.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama