GamesCom 2017: LEGO hry nadchly i zklamaly
Gaming Článek GamesCom 2017: LEGO hry nadchly i zklamaly

GamesCom 2017: LEGO hry nadchly i zklamaly

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

29. 8. 2017 12:13

LEGO Marvel Super Heroes 2 se nám moc líbilo, LEGO Worlds už mnohem méně.

Reklama

GamesCom 2017: LEGO hry nadchly i zklamaly

Warner Brothers na Gamescomu nezháleli a předvedli se hned s několika hrami. Na ukázku Shadow of War ze světa Tolkienovy Středozemě jsme se bohužel nedostali, ale vyzkoušeli jsme si dvě nové LEGO hry - pokračování Marvelovských super hrdinů a budovatelské LEGO Worlds.

New York se rozrostl o několik galaxií

LEGO Marvel Super Heroes 2 přímo navazuje na první velice úspěšný díl. Hned v první ukázce byl ale vidět rozdíl, hlavní záporák příběhu si totiž pohrál s časoprostorem a ve světě se objevily trhliny vedoucí do různých časových bodů a na různá místa. New York z prvního dílu tedy není jediná lokace, na kterou se mezi jednotlivými kapitolami příběhu lze dostat. Otevřený svět (nebo alespoň město) se roztáhl a vy můžete plynule přejít z New Yorku do Asgardu, na divoký západ nebo do ledové apokalipsy.

Čeká nás znovu tuna klasického Lego humoru a spousta rozbíjení objektů, sbírání penízků a odemykání nových postav. Novinkou tohoto dílu budou karty hrdinů, na které na své zadní straně obsahují staty legové postavičky. Můžete tak porovnávat, která z postav se nejvíce hodí pro váš herní styl. Velkou novinkou je také kombinování hrdinů. Dokážete si představit, jak by vypadalo, kdyby Hulk dostal Spidermanovy schopnosti?

Jednu z misí jsme si na Gamescomu také vyzkoušeli. V ní jsme se za Strážce Galaxie nejprve snažili dostat z vlastní lodi a poté zničit obřího celestiala. I když mise nepřinesla nic, co bychom neznali ze starších Lego her, už se těším, až  u této relaxační hry strávím několik hodin. LEGO Marvel Super Heroes vychází 14. listopadu na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.


Pro LEGO Worlds se mi jen těžko hledají pozitiva

Ukázka LEGO Worlds byla od marvelovských hrdinů výrazně odlišná. Na rozdíl od představení hry od vývojařů jsem jednoduše dostal do ruky Nintendo Switch se hrou a to bylo celé. Jako hráč, který se konzolí spíše straní, jsem chvíli zápasil s ovládáním, ale po nějaké době si lze zvyknout. Běhal jsem s Legovým panáčkem po ostrově s několika budovami a pokoušel se postavit z legových kostek něco, co mělo připomínat psa, vyšla z toho ale nakonec jakási dlouhá krabice, kterou by šlo použít jako rakev (a to se považuji za zkušeného Minecraftího buildera).

Když jsem zjistil, že Legový stavitel ze mě nebude, následoval jediný logický krok - začal jsem ničit. Vyčaroval jsem si vozítko s vrtákem vpředu a za chvíli z ostrova zbyla jen hromádka kostiček.

GamesCom 2017: LEGO hry nadchly i zklamaly

Později, když už mě ani ničení nebavilo a já se začal bavit s jedním z vývojářů, jsem se dozvěděl, že se jednalo o sandbox mód, který doplní story mód s questy. Také jsem byl ujištěn, že novinář, který si přijde hru vyzkoušet po mě, najde znovu krásný uklizený ostrov, protože hru lze vrátit do uloženého bodu.

Informace o hře jsem musel z vývojáře tahat jak se říká "jako z chlupaté deky". Dozvěděl jsem se, že pro velké stavby můžete využít kopírovací funkci a nemusíte tak např. hradby hradu stavět kámen po kameni. I kopírování ale bude omezení, aby nedošlo k přetížení hry. Pokud se vám nějaká stavba povede a vy se s ní budete chtít pochlubit, můžete ji uploadnout na server hry a ostatní hráči si ji mohou prohlížet nebo stáhnout do svého světa.

LEGO Worlds mě bohužel ničím neoslovilo, možná to bylo přístupem k prezentaci hry, možná tím, že hra opravdu nemá co nabídnout. Porovnání s Minecraftem se asi nevyhneme, ten se mi zdá mnohem šikovnější a působivější.


Chcete-li si přečíst další dojmy naší redakce z letošního Gamescomu, klikněte na štítek "Gamescom 2017" pod článkem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama