GamesCom 2017: Stříleli jsme zmutované ovoce ve VR hře Shooty Fruity
Gaming Článek GamesCom 2017: Stříleli jsme zmutované ovoce ve VR hře Shooty Fruity

GamesCom 2017: Stříleli jsme zmutované ovoce ve VR hře Shooty Fruity

Jakub Osička

Jakub Osička

30. 8. 2017 11:45

Zkusili jsme také dvě indie VR hry. Zvlášť ta se střílením ovoce zaujala.

Reklama

GamesCom 2017: Stříleli jsme zmutované ovoce ve VR hře Shooty Fruity

Filip: Na mini stánku nDreams jsme společně s Kubou vyzkoušeli dvojici her, které toto malé britské studio chystá. Bloody Zombies je 2D mlátička zombií, kde měl VR headset pouze Kuba, takže dojmy předám jemu.

Bloody Zombies

Kuba: Bloody Zombies jsou prvním počinem, který jsme si u nDreams vyzkoušeli. Hra je vytvořena pro 4 hráče v roli přeživších, kteří se snaží přežít v rozkládajícím Londýně, který sužuje zombie apokalypsa. Jde o klasickou kooperativní bojovku, ve které budete masakrovat hordy zombíků, které vám zkříží cestu. Nechybí samozřejmě ani zbraně a spousta možností zabíjení. Komiksové grafické zpracování je povedené a hře sluší. Mimochodem jsou také lokace a charaktery protkány referencemi na ikonické britské filmy.

Jak už zmínil Filip, hru jsme vyzkoušeli společně, přestože VR set jsem měl na sobě jen já. Vnímání prostoru ve hře je působivé, nicméně kromě detailnějšího pohledu na mapu a objevení zajímavých zákoutí mimo obrazovku VR hratelnost příliš nemění. Pořád je to prostě jen zábavná odreagovačka, kterou si můžete zahrát v obýváku s pár přáteli. Což nemusí být špatně, ale hádám, že potenciál využití VR pro hru podobného charakteru není příliš veliký a dovedu si představit, že hraní bez VR headsetu může být pro podobnou seanci daleko pohodlnější

Shooty Fruity

Filip: Shooty Fruity sice před vyzkoušením působilo jako obyčejná VR střílečka, ale při hraní jsem se neskutečně bavil. Jste totiž v supermarketu za pokladnou a musíte markovat zboží, které k vám jezdí po pásu. Jenže zároveň musíte sbírat zbraně a střílet zmutované ovoce. Zbraně se nenabíjí, takže vezmete, vystřílíte zásobník a čekáte na další.

GamesCom 2017: Stříleli jsme zmutované ovoce ve VR hře Shooty Fruity

Skóre se počítá z obou vašich aktivit, takže ani jednu nesmíte zanedbat. Končíte v momentě, kdy vám ovoce zničí pokladnu (pokud jich několik nezvládnete zničit, než se k vám dostanou). Finální hra má nabídnout ještě další pracovní aktivity, vždy ale budete střílet ovoce. Tvůrci také plánují celou řadu šílených zbraní, jako raketomet a další. My jsme používali spíše konvenční jako revolvery, pistole či brokovnice.

Nejvyšší skóre v rámci výstavy bylo přes 12 tisíc. Já získal tuším 8800, čímž jsem o pár stovek překonal Kubu. Že jsem měl druhý pokus nemusí nikdo vědět. 

Bloody Zombies vychází 12. září jako tradiční hra na PC, Xbox One a PlayStation 4 + s podporou HTC Vive, Oculus Rift a PS VR. Shooty Fruity potom vyjde později v tomto roce na všechny tři hlavní VR systémy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama