GamesCom 2017: Zalétali jsme si v Ace Combat 7: Skies Unknown
Gaming Článek GamesCom 2017: Zalétali jsme si v Ace Combat 7: Skies Unknown

GamesCom 2017: Zalétali jsme si v Ace Combat 7: Skies Unknown

Filip Němeček

Filip Němeček

25. 8. 2017 14:49

Namco Bandai přivezlo další Ace Combat. Hra poprvé vyjde na PC.

Reklama

GamesCom 2017: Zalétali jsme si v Ace Combat 7: Skies Unknown

Ačkoliv nejsem velký fanoušek leteckých her, tak jsem se na ukázku nového Ace Combat dost těšil. Série se vrací po relativně dlouhé době a odbude si premiéru na PC. GamesCom demo se soustředilo hlavně na počasí – to bude hrát klíčovou roli v soubojích.

Ne vždy na vás totiž bude čekat jasná obloha. Někdy může souboje komplikovat hustá mlha, jindy déšť a dojde také na námrazu. Mlhu můžete využít ve svůj prospěch, abyste se ukryly před nepřátelskými stíhači. Déšť zase snižuje viditelnost a mimochodem vypadal dost pěkně. Námraza představuje vůbec největší problém, který si pro vás systém počasí přichystá. Kvůli nahromaděnému ledu na skle kokpitu totiž nevidíte nic a navíc se letadlo stane velmi těžko ovladatelné.

Po prezentaci následovalo hands-on, takže jsem si mohl sám zalétat. Jak už jsem psal v úvodu, nejsem pravidelný letec, každopádně ovládání jsem si osvojil během minut a mohl se pustit do sestřelování nepřátelských stíhaček. Na DualShocku 4 se hrálo příjemně a vyzkoušel jsem také zmiňované počasí. Trošku můžete „podvádět“ a přepnout si kameru, takže vidíte celé letadlo a zamlžený kokpit vám potom nevadí.

Času na hraní bylo relativně dost, ale prakticky celý čas jsem se pokoušel zlikvidovat početnou letku nepřátel, takže na vyzkoušení dalších prvků nebyl moc čas (a pravděpodobně nebyly ani dostupné). Každopádně z krátkého vyzkoušení na mně hra působí dobře a vypadá to, že si po H.A.W.X. 2 zase konečně zalétám.

Ace Combat 7: Skies Unknown vyjde někdy v roce 2018 pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Hru si půjde celou zahrát ve VR skrze PlayStation VR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama