GamesCom 2018: Generation Zero - připravovaná Co-op hra ve stylu Left 4 Dead
Gaming Článek GamesCom 2018: Generation Zero - připravovaná Co-op hra ve stylu Left 4 Dead

GamesCom 2018: Generation Zero - připravovaná Co-op hra ve stylu Left 4 Dead

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

28. 8. 2018 13:21

Studio Avalanch nám na GamesComu představilo pre-alpha verzi hry Generation Zero

Reklama

Akční střílečka s otevřeným světem, ve které stojíte sami nebo po boku dalších tří přátel proti invazi nebezpečných strojů. I tak se dá definovat hra, kterou nám na GamesComu představilo studio Avalanch, zatím pouze v pre-alphě. Pokud si však pořád nemůžete udělat obrázek, tak si spojte hry Left 4 Dead společně s Horizon Zero Dawn a výsledkem je nově chystané Generation Zero.

Boj o přežití

Hra začíná poměrně ohraně, řekl bych, že až fádně. Jste student, který při cestě do Švédka ztroskotá na jednom z tamních ostrovů, kde v doprovodu svých tří přátel budete muset přežít. Což se vám budou samozřejmě snažit co nejvíce znepříjemnit všudy přítomní roboti, což je taky jediný obyvatel tohoto lidmi opuštěného ostrova.

Příběh samotný by už tak předvídatelný být neměl, což zapříčiňuje i absence pevně stanovené dějové linie. Vaším úkolem bude zjistit, co se tu proboha stalo a co jsou ti roboti vlastně zač. Jelikož zde není žádná pevně stanovená linie, tak střípky příběhu získáváme formou průzkumu různých oblastí. Ale podle mého skromného názoru zde není kladen takový důraz na právě příběhovou část hry, jsou zde jiné prvky, kterými má hra upoutat vaší pozornost, což je především samotný boj o přežití, Kde prohledávání opuštěných domů za účelem získání lepšího vybavení a uvnitř číhající roboti jsou naprostý základ.

Výborná práce s AI

Roboti jako hlavní část hry si rozhodně zaslouží velkou pozornost. Nachází se zde mnoho různých typů robotů, od jedinců velkých jako stodola, po průzkumné jedince, kteří nejsou větší jak lidská hlava. Každý z těchto robotů má také své vlastnosti a styl boje. Větší jedinci mají zbraně vysokých kvalit, naopak průzkumníci nemají vůbec nic a pouze hlásí vaší pozici. Díky rozdílným vlastnostem je hráč nucen používat různé taktiky a vybavení, což v kombinaci s Co-opem může být poměrně dobré oživení hry a samotní vývojáři tvrdí, že fantazie samotných hráčů rozhodně bránit nebudou. Obezřetnost je tady na prvním místě, protože roboti budou mít náhodný spawn, takže je můžete potkat i na vámi neočekávaných místech.

GamesCom 2018: Generation Zero - připravovaná Co-op hra ve stylu Left 4 Dead

Avšak celkové vyhlídky této hry vidím poměrně rozporuplně, ačkoliv je očividné, že na tom vývojáři opravdu makají a i ve fázi pre-alphy vypadala hra stabilně a hratelně, tak osobně bych řekl, že tenhle žánr už je nasycen všemi možnými tituly. A teď už přichází jen otázka, zda se zde najde ještě malé místečko pro dobře vypadající Generation Zero. Pokud byste si chtěli hru vyzkoušet, tak se zde můžete přihlásit do jejich uzavřené Bety.

Hra vychází příští rok na PC, Xbox One a Playstation 4, přičemž by se cena měla pohybovat kolem 30 dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama