GamesCom 2018: Zajezdili jsme si na závodním okruhu v chystaném Ride 3
Gaming Článek GamesCom 2018: Zajezdili jsme si na závodním okruhu v chystaném Ride 3

GamesCom 2018: Zajezdili jsme si na závodním okruhu v chystaném Ride 3

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

26. 8. 2018 22:45

Studio Milestone finišuje už třetí díl této série.

Reklama

Další zastávku na letošním GamesComu jsme si udělali u studia Milestone, které stojí za sérií Ride a nyní usilovně pracují na dokončení třetího dílu. Ride 3 je závodní hra, která se podle slov vývojářů převážně zaměřuje na svět motorkářů, takže zde nic než pořádně nabušené motorky nenajdete. Naše setkání začalo rychlou prezentací, kde jsme se dozvěděli nová fakta o hře a po ní jsme měli poměrně dost času na vyzkoušení hry samotné

Od amatéra až po zkušeného profíka

Novinářská verze byla značně osekaná, přesto jsme si však mohli vybrat ze tří kubatur, přičemž každá obsahovala minimálně tři stroje a nespočet závodních okruhů. Hra na mě jako vášnivého motorkáře, kterému neunikne jediný závod MotoGP, působila velmi dobře ať už svou fyzikou, různorodým grafickým provedením nebo celkovou atmosférou hry.

Tím, jak je hra zaměřená převážně na motorkáře, se zde ale objevuje jedno úskalí - pokud jste nikdy nehráli motorkářskou závodní hru, může být poměrně těžké se do hry dostat. Tím myslím, že minimálně první den si budete muset hodně zvykat na to, jak váš stroj reaguje v určitých situacích. A pokud nemáte nějaké opravdové vlohy, tak ani po týdnu z vás nebude profesionální závodník, který vyhrává jeden závod za druhým. Což mi konec konců potvrdil i jeden z vývojářů, když jsem na konci vznesl otázku na toto téma. 

GamesCom 2018: Zajezdili jsme si na závodním okruhu v chystaném Ride 3

Ride 3 v číslech

V průběhu úvodní prezentace zaznělo mnoho zajímavých čísel, které se vám teď pokusím přiblížit. Ve hře budete moci závodit na 30 reálných okruzích po celém světě, které v pozdější fázi doplní dalších 70 formou plánovaných DLC. Pokud jste člověk, co se pomalu nemůže rozhodnout, co si vezme na sebe, tahle hra pro vás bude peklo, protože budete mít na výběr z 8 kategorií motocyklů, od těch nejstarších legendárních motorek až po nové nabušené mašiny, které budou mimo jiné rozděleny do tří kubatur. A pokud vám vaše KTM 1290 Duke nestačí v základu, budete si ji moci upravit podle svého gusta, protože ve hře bude přes 500 prvků customizace. Vzhled motorky bude taktéž opravdu jen na vás. Chcete mít motorku jako Valentino Rossi nebo byste radši na boku chtěli siluetu Homera Simpsona? Ani jedno není v této hře žádný problém.

Pokud jste se těšili na klasickou kariéru, tak vás trochu zklameme, protože je vedená podobně jako ve hře Dirt 3, kde v určitých časopisech máte závody a po dosažení určitého počtu bodů se vám odemkne nový s novou motorkou. To mně osobně nepřišlo jako nějaký velký problém, protože pokud vám jde jen o to pořádně si zadovádět na závodním okruhu, tak hra splňuje naprosto všechny body.

GamesCom 2018: Zajezdili jsme si na závodním okruhu v chystaném Ride 3

Ride 3 vychází 8. listopadu na PC, Xbox One a Playstation 4 s cenovkou 59,99$

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama