GTA 6 hrozí odložení. Plánované vydání by se mohlo posunout až o rok
i Zdroj: Rockstar Games
Gaming GTA 6 Článek GTA 6 hrozí odložení. Plánované vydání by se mohlo posunout až o rok

GTA 6 hrozí odložení. Plánované vydání by se mohlo posunout až o rok

Matouš Sychra

Matouš Sychra

24. 3. 2024 11:55

Momentálně asi nejočekávanější hra světa, GTA 6, má naplánované vydání na rok 2025. Nejnovější report ovšem tvrdí, že se může zpozdit až o rok.

Reklama

GTA 6 hrozí odložení. Tuto informaci se dozvídáme teprve tři měsíce po oznámení šestého dílu jedné z nejoblíbenějších herních sérií historie. Nové informace nám říkají, že vývoj titulu začíná zpomalovat a zaostává za plánem. Zástupci nejvyšších pozic ve studiu Rockstar se údajně strachují, že hra nestihne své plánované datum vydání.

GTA 6 nemá přesně stanovené datum vydání. Jediné, co s jistotou víme je, že má jít o rok 2025. Každopádně ani toto nemusí být pravda a hra by mohla vyjít až v roce 2026. Server Kotaku s odvoláním na zdroje obeznámené s projektem tvrdí, že vývoj v současné době zaostává. Tento problém měl být také důvodem k návratu vývojářů Rockstaru zpět do kanceláří, místo práce na dálku, jak sdělil server Bloomberg v únoru letošního roku. Vedení se obává, že pokud by se stále pracovalo na dálku, hra by s jistotou sklouzla až do roku 2026.

Původně se spekulovalo dokonce o vydání začátkem roku 2025, konkrétně na jaře. Nicméně s novými informacemi se toto časové okno jeví jako nepravděpodobné. Zdroje serveru Kotaku uvedly, že daleko realističtější je vydání na podzim téhož roku, ne-li začátkem roku 2026. Popravdě by se nebylo čemu divit, série GTA v minulosti trpěla na odklad u každého velkého dílu. Nejsmutnější by tato zpráva mohla být hlavně pro PC hráče. Na rok 2025 je přeci jen plánované vydání pouze pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S, což podle předchozí zkušenosti s GTA 5 napovídá, že vydání na PC by přišlo až někdy v roce 2027.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama