Half-Life 2 slaví narozeniny
Gaming Článek Half-Life 2 slaví narozeniny

Half-Life 2 slaví narozeniny

Jakub Osička

Jakub Osička

18. 11. 2019 15:07

Pokračování legendy herního průmyslu je s námi už od roku 2004.

Reklama

Pokud i vy patříte mezi ty, kteří místo obyčejného červeného páčidla vždy spatří skvělou zbraň na likvidaci headcrabů, určitě by vám nemělo uniknout, že Half-Life 2, druhý díl jedné z nejskloňovanějších herních sérií vůbec, oslavil 16. listopadu 2019 už patnácté narozeniny!

Všechno nejlepší, pane Freemane

Ten čas opravdu letí. Je tomu patnáct let od roku 2004 a doby, kdy jsme se poprvé proháněli v kůži Gordona Freemana bugynou, snažili se prostřílet komplexem Nova Prospekt a měli zatajený dech, když jsme "nešli" skrz Ravenholm. Half-Life 2 úspěšně navázalo na první díl, který uchvátil počítačové hráče už v roce 1998. Přestože je dnes už samozřejmě na obou hlavních hrách včetně jejich datadisků znát zub času, rozhodně to neznamená, že byste si je nemohli užít i dnes - na konci roku 2019.

 

Half-Life i dnes

Pokud byste si chtěli připomenout děj původního Half-Life v lepším grafickém hávu, můžete vyzkoušet projekt Black Mesa - fanoušky vytvořený remaster. Bohužel to vypadá, že se tak nějak zasekl ve fázi předběžného přístupu, ale v recenzích se i přesto těší velké oblibě (snad vyjma chybějících pozdějších fází hry). Počkat si můžete na nadcházející vánoční slevy - určitě pak kteroukoliv ze zmíněných her budete moci zakoupit za zlomek její plné ceny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama