Historie Heroic se v Riu opakuje, Vitality si odnáší trofej
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Historie Heroic se v Riu opakuje, Vitality si odnáší trofej

Historie Heroic se v Riu opakuje, Vitality si odnáší trofej

Michael Douša

Michael Douša

24. 4. 2023 21:17

Půjde příští turnaj na vrub Heroic?

Reklama
Půjde příští turnaj na vrub Heroic?

Včerejší velké finále IEM Rio 2023 skončilo rychleji, než jsme mohli předpokládat, Vitality hráli křišťálově čisté CS, Heroic jim u toho nestačili a tímto se tak v Riu podruhé umisťují na druhém místě. Naposledy zde podlehli ruským Outsiders, tehdy se ale hrálo o Major trofej a jeden velký zářez do historie.

První mapou se stalo Vertigo, které bylo výběrem Vitality a mapa to byla ze začátku velmi vyrovnaná, ale Heroic malinko zaostávali, což se jim stalo osudným, nikdy nedohnali lehký náskok, který si Vitality vytvořili a mapa tak skončila 16:13 právě pro Vitality.

Inferno jak začalo, tak i skončilo, a to náskokem Vitality. V první polovině zaskórovali krásných 10:5 a i přes velké snahy dánského týmu je dohnat nebyli schopni uhasit žár francouzského střelce Mathieua “ZywOo” Herbauta, který na této mapě ukázal skvělý výkon s 23 zabitími a 9 asistencemi. Hru Vitality uzavírají se skórem 16:12, stali se tak vítězi IEM Rio 2023 a vezou si domů trofej a  Mathieu “ZywOo” Herbaut medaily za nejlepšího hráče eventu. 

Pro Heroic je toto velmi neuspokojujivý výsledek poté, co se jim na chlup podobný scénář stal loni na podzim, teď ale pro oba týmy nastal čas připravovat se na BLAST.tv Paris Major, kde se oba týmy dostali až do Legends stage, tím pádem je nejdříve uvidíme až 13. května. Jak ale Heroic sami píší, když posledně prohráli v Riu, vyhráli hned nadcházející turnaj. Letos je tímhle turnajem pařížský Major. Tak co, dopadne to pro dánskou sestavu dobře?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama