Hogwarts Legacy se stále drží na špičce žebříčku prodávaných her
i Zdroj: Avalanche Software
Gaming Článek Hogwarts Legacy se stále drží na špičce žebříčku prodávaných her

Hogwarts Legacy se stále drží na špičce žebříčku prodávaných her

Josef Ventrča

Josef Ventrča

3. 8. 2023 21:54

Do Bradavic chce spousta lidí.

Reklama

Ačkoliv Hogwarts Legacy musí čelit silné konkurenci v podobě nové Zeldy nebo Diabla IV či dalších herních pecek, které letos spatřily světlo světa, tak kouzelnické akční RPG je ve Spojených státech amerických stále nejprodávanější hrou roku 2023. Nejspíš není ani divu, titul se ihned po vydání setkal s velmi pozitivní odezvou od hráčů i kritiků, navíc zaujal i širokou veřejnost, která zpravidla videohrám neholduje, a zprávy o hře ze světa Harryho Pottera se objevily i v mainstreamových médiích.

Udržující vysokou prodejnost Hogwarts Legacy potvrdila nezávislá výzkumná společnost Circana, která zveřejnila zprávu o prodejích videoher v červnu. Dle serveru Gamerant však neuvedla přesná čísla. Místo toho ale ukázala žebříček deseti nejlépe prodávaných her v USA.

Žebříček nejprodávanějších her roku 2023 v USA:

  1. Hogwarts Legacy
  2. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  3. Diablo IV
  4. Call of Duty: Modern Warfare 2
  5. Star Wars Jedi: Survivor
  6. Resident Evil 4
  7. MLB The Show 23
  8. Dead Island 2
  9. Final Fantasy XVI
  10. Street Fighter 6

Úspěch již po vydání

Hogwarts Legacy si úspěšné prodeje drží už od svého únorového vydání, kdy během prvních dvou týdnů se prodalo přes dvanáct milionů kopií. V květnu pak server Games Industry sdílel informace o již více než patnácti milionech prodaných kusů, což údajně vydělalo přes jednu miliardu dolarů.

Pokud patříte mezi ty, kdo letošní hit s čaroději ve Škole čar a kouzel v Bradavicích ještě nevyzkoušel, tak to můžete napravit a zažít fantastické dobrodružství pořízením kopie  na PC, Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 5 nebo PlayStation 4, a zkrátka nepřijdou ani majitelé Nintendo Switch, jelikož na handheldy se plánuje vydání na 14. listopad.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama