Hráč ukončuje profesionální kariéru kvůli vlastním rasistickým komentářům
i Zdroj: Liquipedia
Esport Valorant Článek Hráč ukončuje profesionální kariéru kvůli vlastním rasistickým komentářům

Hráč ukončuje profesionální kariéru kvůli vlastním rasistickým komentářům

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

7. 12. 2023 10:15

Brazilský profesionál ve Valorantu „xand“ ohlásil konec své hráčské kariéry. V polovině turnaje byl vyloučen kvůli starému videu, kde měl použít rasistický výraz. Po této kontroverzi oznámil svůj odchod.

Reklama

Dříve jako profesionál v CS:GO, poté zazářil hráč AlexandrexandZizi i ve světě Valorantu. Za svou kariéru působil v týmech jako Ninjas in Pyjamas nebo FURIA Esports. Objevil se také v mezinárodních turnajích a s týmem FURIA se kvalifikoval až na Valorant Champions 2021. 

Poté podepsal smlouvu s týmem KRÜ a zdálo se, že si s ním zahraje ve VCT Americas, ale byl propuštěn ještě před zahájením.

Nakonec přesedlal do týmu 00 Nation, kteří skončili v letošním Valorant Challengers: Brazil Split 2 jako druzí, v následném Challengers Ascension se jim ale nezadařilo a skončili až pátí.

Říjen byl však pro hráče zlomovým bodem. Během jeho hraní za tým The Union v turnaji Multiplatform Esport Game se na sociálních sítích objevilo staré video, kde při hraní Counter-Striku použil portugalský rasistický výraz. Po druhé BO3 byl tak z týmu vyhozen a jeho místa se ujal náhradník.

Krátce po této události zveřejnil xand na svých sociálních sítích omluvu. Během přestávky mezi sezónami se však nenašel jediný tým, se kterým by podepsal smlouvu.

Xand se tak nakonec rozhodl svou kariéru v profesionálním hraní ukončit. Alespoň prozatím. Jeho prioritami jsou nyní jeho rodina, přítelkyně a domov. Chce se teď věnovat streamování. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama