Hráči si kvůli finanční situaci raději volí méně kvalitní potraviny, než aby přestali hrát
Gaming Článek Hráči si kvůli finanční situaci raději volí méně kvalitní potraviny, než aby přestali hrát

Hráči si kvůli finanční situaci raději volí méně kvalitní potraviny, než aby přestali hrát

Adam Král

Adam Král

24. 8. 2022 00:30

Hraní je drahý koníček. Jaké změny museli lidé udělat, aby je rostoucí ceny nezruinovaly?

Reklama

Občasní hráči her si v poslední době jistě všimli, že jejich koníček je stále dražší a dražší. V době Covidu zdražily některé herní komponenty kvůli nedostatku čipů a vlivem dalších faktorů zdražily i energie. Z hraní her se tak stává poměrně drahá záležitost. Nedávná studie prokázala, že hráči ve Spojených státech amerických utratí kolem 58 000 dolarů (1 400 000 Kč) za gamingové příslušenství a tituly samotné. S příchodem nové generace konzolí se navíc zvedla i cena her z 60 na 70 euro. Jak prokázala nejnovější studie ze Spojeného království, hráči se se zdražováním vyrovnávají různými způsoby. Někteří dokonce museli se svým hraním přestat úplně.

Rostoucí ceny a hry

Ve výzkumu redaktoři webu Casinoguardian oslovili více, než 2 000 lidí. Jeden z deseti respondentů odpověděl, že vážně uvažuje nad pauzou od her. Náklady s tím spojené jsou šílené – ve studii stojí, že průměrné herní zařízení stojí na energiích 3 500 dolarů ročně. To je pro hráče dost velká částka, kterou si ne každý může dovolit. Kvůli tomu tráví 21 % dotázaných méně času u svých strojů. Je tu ale i druhá strana mince – 15 % respondentů snížilo své náklady někde jinde a nakupují třeba levnější potraviny.

Hráči si kvůli finanční situaci raději volí méně kvalitní potraviny, než aby přestali hrát

V dotazníku pak více než polovina hráčů uvedla, že by si přáli trávit méně času na svých herních zařízeních, pokud by jim to radikálně zmenšilo náklady. To je opačný názor, než má 46 % dotázaných – ti by radši nic neměnili, protože je to právě hraní her, které jim pomáhá ulevit od stresu a dalších osobních problémů. 

Bylo to pak více než 60 procent dotázaných, kteří uvedli, že vůbec netuší, kolik jim jejich hraní her bere na účtech za elektřinu. Spousta lidí tak po výpočtu byla překvapená, o kolik peněz se obírají tím, že hrají hry. A co vy? Museli jste také skončit s některými koníčky kvůli zdražování? Kupujete si méně her?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama