I přes to, že NiKo zůstává, se změny sestavy G2 nevyhnuly, jks hřeje lavičku!
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/Press-Gallery-Intel-Extreme-Masters-Sydney-2023/i-qJHDcDQ/A
Esport CS 2 Článek I přes to, že NiKo zůstává, se změny sestavy G2 nevyhnuly, jks hřeje lavičku!

I přes to, že NiKo zůstává, se změny sestavy G2 nevyhnuly, jks hřeje lavičku!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

9. 11. 2023 20:17

Již přes rok je jediný neevropský hráč G2 součástí aktivní sestavy, přišel ale čas na to, aby dostal šanci v hlavním týmu někdo jiný. Justin "jks" Savage byl odsunut na pasivní roli záložního hráče, pro G2 tak momentálne pouze hřeje lavičku.

Reklama

Dle zdrojů, které poskytly informace webům hltv.org a 1pv.fr se odhalilo, že evropská organizace G2 na lavičku odsunula australského hráče Justina “jks” Savage. Toto není první změna, o které se v souvislosti s G2 v poslední době mluví, hrozilo také to, že odejde bosenský Nikola “NiKo” Kovač ve prospěch saudských Falcons, to se ale nakonec v blízké době neuskuteční.

Justin “jks” Savage je součástí G2 od srpna minulého roku, je to tak rok a čtvrt od toho, co se do týmu přidal. Přišel z amerických Complexity, kde před tím hrál dva roky, za které se mu za Complexity nepodařilo vyhrát jediný turnaj. V roce 2022 ale vyhrál IEM Katowice za FaZe, kde na turnaj působil jako záskok za Nora Håvarda “rain” Nygaarda. 

Po tom, co nastoupil do G2 se týmu chvíli nedařilo, první úspěch přišel v prosinci 2022 na BLAST Premier World Final 2022, kde se Justinovi i s G2 po dlouhé době podařilo vyhrát. Krátce poté si Justin podruhé odvážel vítěznou trofej z IEM Katowice a o půl roku později přišla zatím poslední trofej a to z IEM Cologne 2023.

Jeho úspěchy v G2 tak nejsou malé, vedení G2 se ale pravděpodobně rozhodlo, že je čas na změnu. Případnou náhradou za Justina “jks” Savage by mohl být Nemanja “nexa” Isaković, momentálně hráč za OG. Svou historii s G2 ale má taky, necelé tři roky zde působil jako kapitán týmu. V lednu 2022 ho pak nahradil Aleksi “Aleksib” Virolainen, který v současnosti působí v NaVi.

Ohledně přesunu jks pryč z hlavní sestavy ještě neproběhlo oficiální oznámení, ale dle reakcí oficiálních účtů G2 na sociálních sítích i informací z jiných zdrojů se dá očekávat, že tato změna proběhne.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama