IEM Chengdu je v plném proudu, kdo se dostal do playoff?
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek IEM Chengdu je v plném proudu, kdo se dostal do playoff?

IEM Chengdu je v plném proudu, kdo se dostal do playoff?

Pavla Doušová

Pavla Doušová

10. 4. 2024 17:39

IEM Chengdu, první event pro PGL CS2 Major Copenhagen 2024, začal s druhým dubnovým týdnem. Účastnilo se dosti známých a velkých jmen, účastnily se i méně známé týmy. Ze dvou skupin se do play-off probojovalo šest jmen, kdo se utká s kým?

Reklama

Do čínského Chengdu se sjelo 16 mužstev z celého světa, aby se pokusila o místo v katedrále Counter-Striku v Kolíně nad Rýnem. Mezi nimi velká jména jako FaZe nebo G2, ukázaly se i méně známé týmy jako FlyQuest nebo například Nemiga či domácí Steel Helmet.

Hrát se začalo v pondělí, první hra byla pro každý tým BO1 a poté se plynule v obou skupinách přešlo na BO3. Mužstva byla rozřazena do dvou skupin, A a B, a podle výher do horního a spodního pavouka. 

Ve skupině A v horním pavouku zůstali MOUZ a Liquid, ze kterých se MOUZ probojovali do semifinále. Ve skupině B to byli Astralis a Virtus.pro, Astralis se z těchto dvou probojovali až za MOUZ do semifinále. Ve čtvrtfinále se můžeme těšit na G2 proti Virtus.pro a Liquid proti FaZe. 

Komu se na IEM Chengdu tentokrát nedařilo ze známějších jmen byli například HEROIC či FURIA. HEROIC do spodního pavouka spadli již po první hře, tam se ale drželi i proti FURIA, podlehli až ve finále v utkání s G2. Naopak FURIA se o něco déle drželi v té úspěšné části. První souboj, proti Lynn Vision, se jim podařil, druhý proti MOUZ již bohužel ne a z eventu je vyřadili již zmínění HEROIC. 

Hned v pátek se v play-off můžeme těšit na utkání Liquid s FaZe, kde se Russel “Twistzz” Van Dulken za Liquid utká se svým bývalým týmem. Také David “frozen” Čerňanský dostane šanci zazářit jakožto náhrada právě za Twistzze. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama