IEM Chengdu má svého vítěze, FaZe si odváží svou čtvrtou CS2 trofej!
i Zdroj: Photo Credits: Enos-Ku, ESL FACEIT Group
CS 2 Článek IEM Chengdu má svého vítěze, FaZe si odváží svou čtvrtou CS2 trofej!

IEM Chengdu má svého vítěze, FaZe si odváží svou čtvrtou CS2 trofej!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

14. 4. 2024 14:40

Finále IEM Chengdu 2024 proběhlo v neděli dopoledne mezi MOUZ a FaZe, dvěma významnými evropskými organizacemi. Na pódiu čínské arény se se svými bývalými spoluhráči potkal David "frozen" Čerňanský a dostal také šanci ukázat, jak se mu daří současně.

Reklama

FaZe a MOUZ, dvě velké a dobře známé organizace, každá ale pro něco trochu jiného. FaZe od přechodu na CS2 vyhráli čtyři tituly a mají jednu z nejúspěšnějších fází, MOUZ jsou naopak známi pro to, že mají velmi mladé talenty. MOUZ sice nemají tituly, ale jsou odhodlaní a dosahují vysokých příček. Tyto dvě sestavy proti sobě naposledy stály v únoru v semifinále IEM Katowice, které dopadlo stejně jako finále v Číně. 

Jako první mapu vybírali MOUZ, kteří si vzali jednu z jejich nejlepších map, Overpass. První poločas německé organizaci nepřál, drtivou většinu kol vyhráli FaZe, MOUZ se dostali v této části hry k pouze čtyřem bodům. To se snažili si vynahradit v druhé polovině a i to vypadalo nadějně, bohužel pro ně se FaZe ke 13 bodům dostali rychleji. 

Druhá mapa byla vybrána FaZe, kteří si na Nuke velmi odůvodněně věří. Mapu začali šesti konsekutivně vyhranými koly. První polovina mapy dopadla úplně stejně jako na Overpassu, takže 8-4 pro FaZe. Druhý poločas byl ale o mnoho svižnější než na mapě první, protože tentokrát se MOUZ dostali k pouze dvěma bodům.

Nejlepším hráčem zápasu byl Lotyšský střelec Helvijs “broky” Saukants za FaZe, kterému se podařilo získat krásných 34 zabití. Největší způsobené poškození za kolo měla ale slovenská hvězda David “frozen” Čerňanský s pěknými 85.5.

FaZe si tak z Číny odváží další trofej do své rozšířené sbírky. Ani jeden z těchto týmů nečeká dlouhý odpočinek, protože za necelé dva týdny čeká ESL Pro League Season 19, kde se můžeme těšit na další dechberoucí výkony.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama