IEM Katowice právě začalo, své první výsledky této sezóny mají i G2 s Heroic
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek IEM Katowice právě začalo, své první výsledky této sezóny mají i G2 s Heroic

IEM Katowice právě začalo, své první výsledky této sezóny mají i G2 s Heroic

Pavla Doušová

Pavla Doušová

3. 2. 2024 16:22

Jeden z typicky největších zimních eventů v nové sezóně je IEM Katowice, které ani letos nepřestává překvapovat. V prvním dni této akce své výsledky mají i G2 s Heroic. Z jejich utkání odchází vítězně

Reklama

Nový rok přichází s novou sezónou plnou CS2 a se spoustou nových sestav v organizacích po loňském chaosu, který trval až dva měsíce v některých případech. Jedním z těchto znovu stavěných týmů je i Heroic. Dánský tým se dnes utkal s G2, kteří také změnami prošli, proti Heroic ale v mnohem menším měřítku.

První mapa byla výběrem Heroic, v prvních kolech ale bodovali spíše G2. To ale o dalším průběhu mapy nepředpovědělo mnoho, protože Heroic vzápětí vyrovnali skóre a toto přetahování trvalo celou dobu. Došlo to až do přesčasu, kterému dominovali G2.

V druhé mapě úspěšně pokračoval trend vyrovnaných skóre, Anubis trval stejně dlouho jako Overpass, pouze napětí stoupalo. O vedení se týmy přetahovaly dokud mohly. Přesčasu ale dominovali Heroic, po jeho prvním kole neprohráli ani jedno.

Rozhodující mapou byl Nuke, který byl jednou z nejlepších map pro G2 ještě v dobách CS:GO, v CS2 se jim před Katowicemi na této mapě moc nedařilo. V tomto zápasu se jim dařilo lépe než kdy předtím, stačilo to i na porážku nově sestavených Heroic. První polovina nevypadala úplně zdárně pro ani jeden z týmů, na jejím konci bylo skóre znovu 6:6. V druhé části se Heroic nedostali ke hře, všechna kola vyhráli G2 a tím se protlačují dál tou rychlejší cestou na IEM Katowice 2024.

Hvězdou celé hry byl mladý Ilja “m0NESY” Osipov s absolutně úžasnými 90 zabitími na 41 smrtí, průměrně za kolo způsobil 110,3 bodů poškození.

Ve vyšším pavoukovi skupiny B zůstávají G2, další zápas je čeká proti vítězi utkání Vitality/ENCE, které se odehraje v sobotu v 19:30, Heroic se poté utkají s poraženými ze stejné hry.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama