IFA 2019: Zalman se sbírkou PC skříní a chlazení
Technologie Článek IFA 2019: Zalman se sbírkou PC skříní a chlazení

IFA 2019: Zalman se sbírkou PC skříní a chlazení

Jakub Osička

Jakub Osička

9. 9. 2019 21:29

Značka Zalman se letos v Berlíně na veletrhu IFA prezentovala širokou škálou produktů.

Reklama

Značka Zalman se letos v Berlíně na veletrhu IFA prezentovala širokou škálou produktů od počítačových skříní přes chladiče až po napájecí zdroje. Vše se neslo ve znamení RGB a především skříně si zakládají na neotřelém designu.

Je-libo skříň plnou agrese?

Nejvýraznějším produktem byla bezesporu otevřená masivní skříň Zalman Z-Machine 500, která bude se svým agresivním designem v hledáčku nadšenců. Přizpůsobena je tak, aby do ní šlo osadit co nejvíce chladících komponent – ať už se bavíme o vzduchovém chlazení či vodních okruzích. Pro radiátory jsou vyhrazeny dvě pozice, jedna vepředu a druhá nahoře. Nechybí podpora synchronizace RGB podsvícení.

IFA 2019: Zalman se sbírkou PC skříní a chlazení

Zajímavou skříní z pohledu designu byla také už klasičtější Zalman X3. Rozměrově jde o Mid-Tower s podporou ATX základních desek. Částečně zakrytý přední panel s možností odklopení je osazený předinstalovanými ventilátory s adresovatelným RGB podsvícením. Na horní straně navíc najdete i další LED pásky. Prosklená bočnice nemohla chybět.

IFA 2019: Zalman se sbírkou PC skříní a chlazení

Skříní zde bylo opravdu mnoho – zaujaly nás třeba ještě S101 s digitálním RGB efektem na přední straně nebo malinká, ale přesto high-endová Z-Machine 300 s plně hliníkovým masivním tělem pro osazení ITX základní deskou.

Jak se pobít s teplotami

Objevili jsme zde ale také spoustu chladičů. Třeba AIO vodní set Zalman Reserator 5. Má jít o první patentované vodní chlazení s pumpou s dvojicí lopatek pro efektivnější průtok kapaliny. Radiátor dle výrobce disponuje unikátním systémem regulace interního tlaku vody přímo na radiátoru. Hadice mají průměr 11 mm, set je kompatibilní se všem aktuálními sockety a osazené pavoučí ventilátory s otevřeným designem jsme už zmiňovali u první skříně.

IFA 2019: Zalman se sbírkou PC skříní a chlazení

I vzduchových chladičů bylo hojné množství. Zřejmě nejzajímavější kousky jsou Zalman CNPS20X a CNPS17X se speciálním 4D stereoskopickým zvlněním chladících žeber. CNPS16X už pak nabízí méně agresivní design, ale ani jemu nechybí speciální žalmanovské LED podsvícení, technologie vibration noise damper pro minimalizaci hluku a vibrací a další vychytávky.

Produktů bylo skutečně velké množství a všechny je zde popsat nedokážeme. Výstavka Zalmanu nás ale příjemně překvapila minimálně z pohledu probíhajících inovací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama