Indiana Jones nebude pro všechny, Bethesda mění plány
Gaming Článek Indiana Jones nebude pro všechny, Bethesda mění plány

Indiana Jones nebude pro všechny, Bethesda mění plány

Josef Ventrča

Josef Ventrča

23. 6. 2023 16:43

Vypadá to na další exkluzivitu.

Reklama

Nově vyvíjená hra s Indiana Jonesem od společnosti Bethesda bude exkluzivní pouze pro konzole Xbox a PC. Ve čtvrtek to potvrdil šéf vydavatelství Pete Hines, který hovořil u soudu během právní bitvy Microsoftu s Federální obchodní komisí (FTC). Ta se snaží zablokovat plánovanou akvizici společnosti Activision Blizzard. S informací přišel magazín The Verge.

Právníci FTC požádali Hinese, aby potvrdil, zda před převzetím Bethesdy firmou Microsoft měla společnost Disney podepsanou dohodu se Zenimaxem, jakožto mateřskou společností Bethesdy, o vytvoření hry Indiana Jonese pro více konzolí. Na to jim odpověděl, že ano. Dále jim pak měl potvrdit, že jakmile Microsoft převzal otěže v Bethesdě, dohoda s Disney se změnila, aby hra byla exkluzivitou pro Xbox a PC, a zároveň se má objevit v den vydání v předplatné službě Xbox Game Pass.

Důvodem, proč se firmy rozhodly pro exkluzivitu, je údajná efektivita vývoje. „Když vytváříte hru pro méně platforem, je to účinnější,“ tvrdil Hines u soudu. Vývojáři tak podle něj chtějí předejít možným problémům a rizikům. Dále dodal, že Bethesda nyní rozhoduje o exkluzivních titulech „kus od kusu“. Taky prohlásil, že podobně je na tom i Starfield, který by se kvůli vývoji na více platforem nestihl dokončit do stanoveného podzimního data.

Hra s Indiana Jonesem byla poprvé oznámena v roce 2021, bližší informace zatím nejsou známé. Pracují na ní MachineGames, což je studio, které vytvořilo moderní tituly série Wolfenstein.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama