Jackies přejel španělskou organizaci, vítězství si po dlouhém zápase vydobyl i Carzzy
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
Esport League of Legends Článek Jackies přejel španělskou organizaci, vítězství si po dlouhém zápase vydobyl i Carzzy

Jackies přejel španělskou organizaci, vítězství si po dlouhém zápase vydobyl i Carzzy

Michal Glückselig

Michal Glückselig

29. 1. 2024 10:01

8. hrací den zimního splitu LEC s sebou přinesl pětici napínavých a vyrovnaných zápasů, ze kterých nakonec vítězně vzešli hned tři čeští zástupci.

Reklama

Team Heretics 0-1 Team Vitality

První ze zápasů proti sobě postavil Matyáše “Carzzy” Orsága v barvách týmu Vitality a skvadru bývalých hráčů G2 Esports v týmu Heretics. Právě druhá zmiňovaná sestava měla být v zápase lehkým favoritem, všechny předpoklady šly ovšem se začátkem zápasu stranou. Oba týmy se totiž ukázaly býti sobě rovnými soupeři a začala tak dlouho přetahovaná o to, kdo se ujme kontroly zápasu. Špinavý zápas plný chyb se nakonec podařilo ukončit týmu Vitality, kteří odolali náporům hned třech Baronů ze strany Heretics a díky těsně vyhrané potyčce na 46. minutě získali svého vlastního. S jeho pomocí pak již zvládli dobýt základnu týmu Heretics.

Rogue 0-1 Team BDS

Druhé utkání mělo jasného favorita v podobě týmu BDS, pro které Rogue ze spody tabulky neměli představovat žádný velký problém. Svého soupeře nicméně podcenili a Rogue, kteří jsou známí svou pasivní hrou, se tak ujali lehkého vedení. Sympatické odpovědi na akce soupeře pak nacházeli i skrze střední fázi hry, potyčka u draka na 23. minutě se však pro ně ukázala býti osudová. BDS se podařilo zabít dva hráče Rogue a následně získat Barona Nashora, čímž se dostali do potřebného vedení. Ani pár odchytů ze strany Rogue pak nedokázalo zvrátit jejich porážku.

Fnatic 0-1 G2 Esports

Třetí zápas, který byl zároveň zápasem týdne, proběhl mezi dvěma nejznámějšími LEC organizacemi, G2 Esports a Fnatic, které reprezentuje i Marek “Humanoid” Brázda. Takzvané “el classico” posunulo hned od samého začátku do vedení zápasu G2 Esports, Fnatic ovšem zvládli vrátit úder a zabránit jakémukoli většímu nabalování výhody ze strany soupeře. Z čisté a kontrolované hry se tak zápas postupně překlenul do pořádné mely, ne nepodobné tomu z prvního zápasu, kde se fanoušci dočkali hned několika napínavých potyček. Na svém Lucianovi také konečně zazářil marksman Oh “Noah” Hyeon-taek, kterému se letošní rok příliš nedařilo. Celý zápas nakonec skončil poněkud unáhleně, když se Fnatic rozhodli pustit do potyčky proti G2 Esports, přestože jejich soupeř disponoval buffem z Elder draka. Během ní přišli o všechny své hráče a G2 Esports si tak mohli dojít pro své vítězství.

GIANTX 1-0 MAD Lions KOI

Čtvrtý duel proti sobě postavil tým GIANTX, v jehož dresu nastoupili i dva čeští zástupci Adam “Jackies” Jeřábek a Patrik “Patrik” Jírů a MAD Lions KOI. Přestože španělská organizace s sebou do LEC přinesla skvadru nováčků, byli v zápase proti GIANTX považováni za favority. Topař Alex “Myrwn” Pastor Villarejo se rozhodl vsadit na divokou kartu v podobě Fiddlestickse, který hráčům z GIANTX zpočátku způsoboval velké problémy. Těm se ale navzdory tomu dařilo držet zápas ve vyrovnaném stavu a rozhodovat se tak mělo u Barona. Zde se Myrwn připravoval v dobré pozici na naskočení do potyčky se svou ultimátní schopností, jeho pozici však ještě před jejím startem zvládl odhalit Jackies a celý plán MAD Lions KOI tak zmařit. Zisk jednoho Barona ovšem nestačil a GIANTX se nepodařilo dostatečně udeřit na základnu soupeře. Čekal je tak druhý souboj o Barona, kde se hráčům GIANTX podařilo MAD Lions KOI nejprve vyhnat pryč a po zisku Barona i celý jejich tým pozabíjet, čímž si získali cenný bod do tabulky.

Karmine Corp 1-0 SK Gaming

Papírově nejjednoznačnější duel dne se nakonec stal i tím nejvíce překvapivým. Karmine Corp, kterým se v LEC prozatím vůbec nedařilo, totiž odpálili celý zápas ve velice slibném stylu, když se jim podařilo hned třikrát zabít topaře Joela “Irrelevant” Scharolla. Z výhody získané v horní části mapy se poté zvládli odpíchnout a postupně přebírali otěže zápasu. Před dvacátou minutou nicméně přišlo ze strany francouzské organizace zaváhání, na které jsme z jejich strany za posledních sedm zápasů již byli zvyklí a své vedení během krátké chvilky kompletně ztratili. Tentokrát se však Karmine Corp nevzdali a zvládli vyhrát následující potyčku, což jim umožnilo získat si pro sebe Barona Nashora. S jeho pomocí pak již zápas v rychlém tempu ukončili a z nejhoršího týmu v LEC se tak alespoň v rámci tohoto zápasu na chvilku stali silným a konkurenceschopným celkem. 

Pořadí týmů v tabulce vzhledem k 8. hracímu dni LEC

1.Team BDS7-1
2.G2 Esports6-2
3.SK Gaming5-3
4.Fnatic4-4
4.MAD Lions KOI4-4
4.Team Heretics4-4
4.Team Vitality4-4
8.GIANTX3-5
9.Rogue2-6
10.Karmine Corp1-7
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama