Jak fungují turnaje v online hrách aneb Může se pokerového turnaje zúčastnit každý?
Partnerský obsah Novinka Jak fungují turnaje v online hrách aneb Může se pokerového turnaje zúčastnit každý?

Jak fungují turnaje v online hrách aneb Může se pokerového turnaje zúčastnit každý?

Komerční sdělení
10. 10. 2023 14:03

Pokud se člověk už delší dobu pohybuje ve světě online her a různých turnajů, určitě ho napadlo, zda se do nich má zapojit také, jen si není úplně jistý jak. V tomto článku se právě podíváme na to, jak těžké či naopak snadné je se zapojit do turnajů ve Fortnite či pokeru, a na závěr se zmíníme o Fall Guys a skutečnosti, že některé turnaje opravdu pro běžné smrtelníky už ze své podstaty nejsou.

Reklama

Fortnite

Začneme králem battle-royale her, tedy fenomenálním Fortnitem, který si nadále drží věrnou fanouškovskou základnu, o níž se Epic Games svědomitě stará. Co se týče turnajů, ty probíhají neustále a hráč je najde pod záložkou Tournaments přímo ve svém klientovi, a abychom odpověděli na otázku z titulku, Fortnite turnaje se může zúčastnit každý, kdo je starší třinácti let, nicméně záleží na hodnocení/ranku daného hráče. Podle něj se hráči zpřístupňují určité turnaje, takže o ty největší ceny opravdový začátečník hrát prostě nebude.

Většina turnajů má stejná pravidla jako Arena Mod, existují ale výjimky. Pro nejlepší z nejlepších je zde turnaj Cash Cup, rozdělený na šest regionů. Každý hráč se může účastnit Cash Cupu jen ve svém regionu, a to samostatně nebo v týmu po třech. Cash Cup může být o jednom nebo dvou kolech, přičemž v druhém případě nejlepších sto z prvního kola se spolu utká v šesti hrách v rámci kola druhého.

Jak fungují turnaje v online hrách aneb Může se pokerového turnaje zúčastnit každý?
i Zdroj: Vlad Gorshkov

Pro nejlepší hráče je také Fortnite Champion Series konaný na konci sezóny, jenž je rovněž rozdělen do šesti regionů. Velkou finanční odměnu pak hráči mohou získat i v Console Cupu, který je, jak už název napovídá, určen pouze hráčům na konzolích. Restrikce se pak mohou v případě turnajů rozšířit i na určitou konzoli, tudíž do Playstation Cupu se opravdu nemohou přihlásit hráči přes Xbox.

Ve Fill Cupu pak může soutěžit každý, byť zde žádný peněžitá cena nefiguruje. V Cosmetic Cupu je to podobné, nicméně cenou je kosmetická změna. Dá se tedy říci, že technicky jsou turnaje ve Fortnite pro všechny, ale jen ti nejlepší opravdu hrají o velké ceny.

Před pár lety jsme i my turnaj ve Fortnitu pořádali, a to Grunex Fortnite Skill Cup.

Poker

V minulosti se samozřejmě konaly pokerové turnaje v kamenných kasinech, nicméně od počátku století postupně získávaly na popularitě také turnaje v online prostoru. Jakmile bylo dostupné kvalitní internetové připojení a prakticky každá domácnost nyní má nejen počítač, ale množství chytrých telefonů, obliba online her ještě vzrostla. Společnosti na to samozřejmě zareagovaly a nabízejí pokerové turnaje v Česku i zahraničí, přičemž jejich popularitu dokládá i skutečnost, že jsou tyto turnaje k vidění třeba na platformě Twitch.

Abychom opět odpověděli na otázku z úvodu, tak ano, online turnajů se může zúčastnit každý, kdo si u dané společnosti založí účet a provede tzv. buy-in, tedy že vloží do hry určitý obnos, za který dostane žetony, a tím do hry vstoupí. Výše částky se může značně lišit turnaj od turnaje, respektive hráč se dostane do hry už třeba za pět dolarů, ale také může vložit 1000x více. Záleží na tom, jak si kdo věří, a také kdy do turnaje vstoupí, neboť řádný vstup je pochopitelně levnější než vstup na poslední chvíli.

Turnaje v pokeru se pak konají pravidelně každý týden, některé jsou ale vnímány jako největší události sezóny a konají se třeba po čtyři dny. Co se týče těch týdenních, hráči si vybírají jak podle výše buy-inu, tak podle výše výhry, přičemž turnaj funguje tak, že lepší hráči postupně získávají žetony od hráčů slabších. Ti nemohou turnaj opustit, kdykoliv chtějí a prostě si žetony znovu směnit za peníze. Naopak jejich žetony přeberou úspěšnější, kteří začínají u různých stolů, aby se nakonec utkali u jednoho společného, kde také turnaj pozná svého vítěze.

Fall Guys

Na závěr jsme chtěli zmínit, že turnaje si v podstatě může organizovat každý sám, a je pak jen na něm, jaká pravidla vstupu si určí. Kupříkladu u hry Fall Guys se koná Twitch Rivals Fall Guys, který pod svá křídla vzala streamovací platforma Twitch. Navíc se konalo několik turnajů ve Fall Guys, kam byli pozvaní jen populární streameři, a tudíž se tam opravdu běžný hráč neměl šanci dostat.

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama