Jak se bude hrát F1 23? Insideři odhalili nové detaily
Gaming Článek Jak se bude hrát F1 23? Insideři odhalili nové detaily

Jak se bude hrát F1 23? Insideři odhalili nové detaily

Josef Ventrča

Josef Ventrča

26. 4. 2023 12:54

Letošní ročník nabídne několik novinek. Vrátí se i oblíbený režim.

Reklama

Serveru Insider Gaming se podařilo získat exkluzivní detaily o chystaném závodním titulu F1 23 od společností EA Sports a Codemasters. Fanoušci se mohou těšit na několik novinek, návrat oblíbeného režimu, ale nastanou i méně vítané změny. Odhalili i datumy playtestů před oficiálním vydáním.

Jednou z největších novinek bude zavedení služby F1 World, která přebuduje všechny online aspekty hry. Jedná se rozhodně o režim, kterým úpravu potřeboval, jelikož v minulosti zaznamenal několik technických problémů. 

Dále letošní ročník dostane nový systém vylepšování vozů, díky němuž budou hráči získávat součástky a komponenty měnící atributy vozidel. Podle zdrojů serveru Insider Gaming bude možné tyto upgrady získávat prostřednictvím výzev, vítězstvích v závodech a splněním výherních podmínek.

 

Během hraní se pak objeví sponzoři, s nimiž lze uzavřít smlouvy prospěšné pro tým. Při závodění a plnění výzev se budou získávat peníze, technické body a zkušenosti. Pokud se podaří získat nežádané součástky, bude je možné vyměnit za herní měnu nebo body zkušeností. Přepracované bude i uživatelské rozhraní a doprovodná grafika, které by měly více odpovídat oficiálnímu televiznímu přenosu.

Návrat příběhového režimu a playtesty

Taky se po roční pauze vrátí příběhový režim Breaking Point. K němu ale insideři zatím nezískali další informace. Ve hře zůstanou Supercars, které debutovaly v F1 22, nevrátí se však klasické vozy. F1 23 taky nebude obsahovat nástroj pro úpravu barev monopostu.

Hned od vydání budou dostupné okruhy v Las Vegas i Kataru. V souborech hry zůstaly i mapy Číny a Portugalska, kde se však letos závodit nebude. K dispozici pak bude nová funkce boost, jenže server Insider Gaming nezjistil, o co přesně se má jednat.

F1 23 dostane dva uzavřené playtesty před oficiálním spuštěním v létě. První proběhne od 28. dubna do 1. května, a druhá od 19. do 22. května.

Pokud se potřebujete vybavit na novou sezónu závodů v F1, mrkněte na herní příslušenství u našeho partnera CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama