Jak vypadá formát a pravidla EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy?
Esport NHL 21 (PS4) Článek Jak vypadá formát a pravidla EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy?

Jak vypadá formát a pravidla EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy?

Nicolas Heller

Nicolas Heller

26. 3. 2021 14:42

EHOKEJ Liga TIPOS Extraliga je první e-hokejová liga na Slovensku. Zapojit se do ní může každý hráč na Pl

Reklama

EHOKEJ Liga TIPOS Extraliga je první e-hokejová liga na Slovensku. Zapojit se do ní může každý hráč na Playstationu a nejnovější NHL 21. Stačí se zaregistrovat do turnaje na webu ehokejliga.sk a boj o titul šampiona EHOKEJ Ligy Tipos Extraligy a prizemoney 15 tisíc euro může začít.

EHOKEJ Liga TIPOS Extraligy se skládá z pěti fází. Tou nejdůležitější je registrace. Stačí pokud máš Playstation, nejnovější NHL 21 a účet s aktivovaným Playstation+, který umožní hrát online zápasy. Zaregistruj se na ehokejliga.sk a pojď do toho. Hrát se bude v režimu HUT (Hockey Ultimate Team).

Kvalifikace

Druhou fází je kvalifikace. Dohromady proběhne 5 online kvalifikačních kol.

  • 1.4. - 1. kvalifikace
  • 3.4. - 2. kvalifikace
  • 6.4. - 3. kvalifikace
  • 9.4. - 4. kvalifikace
  • 11.4. - 5. kvalifikace

Hráči v kvalifikačních turnajích sbírají body do celkového žebříčku na zákaldě svého umístění v kvalifikaci. Za první místo získává hráč 55 bodů, za druhé 35 bodů, za třetí 25 a za čtvrté 20 bodů. Hráči na pátém až osmém místě získají 10 bodů, hráči na devátém až šestnáctém 5 bodů. Od sedmnáctého do 32. místa se budou udělovat 2 body a hráči mezi 33. a 64. místem získají 1 bod. Každý hráč může absolvovat libovolný počet kvalifikací, klidně i všechny. Cílem je před draftem nasbírat bodů co nejvíc!

Draft

Draft je třetí fáze EHOKEJ Ligy, ve které si kluby TIPOS Extraligy vyberou z kvalifikačního žebříčku svoje reprezentanty. Každý klub si vybere dva hráče, přitom minimálně jeden z nich musí být ze Slovenska. V tomto okamžiku dostane hráč oficiální dres svého týmu, ve kterém nastoupí do základní části EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy.

Základní část

Čtvrtá fáze je právě základní část. Ta odstartuje prvním kolem v úterý 20. dubna a vyvrcholí 3. června dvacátým kolem. Hracími dny jsou úterý, středa a čtvrtek. Každý klub odehraje s každým klubem dva zápasy. V jednom zápase se utkají první dva nasazení hráči, následně druzí nasazení hráči a poté se odehraje zápas dva na dva. Za vítězství získá klub 3 body do celkové tabulky, za prohru 0 bodů. Do Play-off postoupí nejlepších 8 klubů z tabulky.

Play off

V play-off EHOKEJ Ligy Tipos Extraligy mezi sebou týmy odehrají zápasy na základě umístění v základní části a to podle následujícího klíče: 1.-8.; 4.-5.; 3.-6.; 2.-7. Čtvrtfinálové souboje započnou 7.6. a finále je na programu 24.6.

Play-off zápasy se odehrají formátem:

  •  1. nasazený hráč klubu A vs. 2. nasazený hráč klubu B
  •  1. nasazený hráč klubu A vs. 1. nasazený hráč klubu B
  •  1. a 2. nasazený hráč klubu A vs. 1. a 2. nasazený hráč klubu B
  •  1. nasazený hráč klubu A vs. 1. nasazený hráč klubu B
  •  1. nasazený hráč klubu A vs. 2. nasazený hráč klubu B

Na vítěze čeká trofej mistra EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy a šek na finanční odměnu. S prázdnou neodejdou ani poražení finalisté, bronzový tým a tým na čtvrtém místě a dokonce MVP hráč play-off EHOKEJ Ligy. Tak neváhej a registruj se na ehokejliga.sk. Každý může být šampion!

Nezapomeň taky sledovat Facebook a Instagram EHOKEJ Liga, aby ti neuteklo nic podstatného. Livestreamy ze zápasů základní části a play-off EHOKEJ Ligy TIPOS Extraligy, stejně jako highlighty najdeš na youtube a twitch EHOKEJ Ligy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama