Jak vypadá Skyrim v Unreal Engine 5? Video ukazuje úchvatné záběry
Gaming Článek Jak vypadá Skyrim v Unreal Engine 5? Video ukazuje úchvatné záběry

Jak vypadá Skyrim v Unreal Engine 5? Video ukazuje úchvatné záběry

Josef Ventrča

Josef Ventrča

20. 4. 2023 11:46

Fanoušci se opět vyznamenali a předělali ikonické město do super realistického vzhledu.

Reklama

Jak by vypadal Whiterun ze Skyrimu ve fotorealistickém provedení? Božsky! Dokazuje to zveřejněné video kolující na internetu. Fanoušci totiž vytvořili ikonickou lokaci v Unreal Engine 5, čímž jen podtrhli, čeho je tenhle grafický nástroj schopný.

Na Redditu se tím pochlubil uživatel přezdívající si liontower3d. Osvětlení a textury dávají městu naprosto nový dech, a nutno uznat, že díky tomu vypadá, jako by bylo skutečné. Kamenné zdi a domy se sedlovými střechami jsou působivé, a v kombinaci s výhledem na zasněžená pohoří a okolní lesy Skyrimu je video vskutku dechberoucí. Atmosféru dokresluje doprovodná relaxační znělka. Hráči si už jen mohou představit, jaké by to bylo hrát tohle úspěšné RPG v nejnovější verzi enginu od společnosti Epic Games.

Uživatel liontower3d se za své úsilí dočkal náležité pochvaly, což dokazují pozitivní komentáře na Redditu. Dokončení projektu trvalo přibližně měsíc. Při tvorbě měřítka Whiterunu si skupina nadšenců dovolila použít několik vlastních úprav, a využít vlastní představivost. Dále se snažila o realističtější rozmístění a rozložení obydlí ve městě. Taky se pokusila rozeznat hustotu obyvatelstva na základě lore, ale brala v potaz i například zemědělská omezení kvůli tamnímu klimatu. Analýzou se dopídila k výsledku, že Whiterun by měl svou rozlohou odpovídat velikosti města o dvaceti až třiceti tisících obyvatel.

Nehynoucí sláva

The Elder Scrolls V: Skyrim si již přes deset let drží obrovskou popularitu, a pro mnohé představuje definitivní zážitek z fantasy RPG s otevřeným světem. Za svou existenci byl sedmkrát znovu vydaný ve čtyřech různých verzích. Uvádí se, že Skyrim prodal přes 30 milionů kopií, a stále má poměrně vysokou aktivní základnu hráčů.  V žebříčku Steam Charts jej za posledních 30 dní hrálo v průměru 20 tisíc lidí. Figurky ze hry a další merch lze dokonce pořídit na českých eshopech.

Svět však již čeká na pokračování v podobě The Elder Scrolls 6, který Bethesda oficiálně potvrdila, a sdělila, že se na něm pracuje. O hře se ale neví příliš detailů, protože marketing nyní směřuje zejména na Starfield

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama