Jak získat více sledujících na Instagramu
i Zdroj: Fotobanka Freepik.com
Zajímavosti Článek Jak získat více sledujících na Instagramu

Jak získat více sledujících na Instagramu

Michal Komprda

Michal Komprda

13. 1. 2024 11:00

Pokud chcete být úspěšní na Instagramu, je důležité mít dostatek sledujících. Sledující vám mohou pomoci zvýšit dosah vašich příspěvků. Víte, jak získat víc sledujících na Instagramu?

Reklama

Vytvořte kvalitní obsah

Stěžejním bodem, jak získat víc sledujících na Instagramu je vytvoření kvalitního obsahu. Obsah je úrodnou půdou, do které budete zasévat semínka dalších důležitých bodů a následně sklízet úrodu v podobě většího počtu sledujících. Lidé budou sledovat účty, které nabízejí zajímavý a kvalitní obsah. Proto se zaměřte na to, aby vaše příspěvky byly vizuálně atraktivní, poutavé a informativní.

Vizuálně atraktivní obsah

Lidé jsou vizuálně orientovaní, takže je důležité, aby vaše příspěvky byly vizuálně atraktivní. To znamená, že by měly mít dobrou kvalitu, být dobře nasvícené a kompozičně zajímavé. Můžete také využít filtry a efekty k tomu, aby vaše příspěvky vypadaly ještě lépe.

Poutavý obsah

Vaše příspěvky by měly být poutavé, aby lidé měli chuť se na ně dívat. Toho můžete dosáhnout tím, že budete sdílet zajímavé informace, příběhy nebo zkušenosti. Můžete také využít humoru nebo emocí, abyste své příspěvky učinili poutavějšími.

Informační obsah

Lidé hledají na Instagramu informace, které je zajímají. Proto se zaměřte na to, aby vaše příspěvky byly informativní a poskytovaly lidem hodnotu. Toho můžete dosáhnout tím, že budete sdílet tipy, rady, návody nebo prostě zajímavé informace o svém tématu.

Interaktivní obsah

  • Ptejte se svých sledujících otázky a zapojte je do konverzace.
  • Uspořádejte soutěže nebo výzvy, které budou motivovat vaše sledující k tomu, aby se zapojili.
  • Vytvářejte obsah, který bude vyžadovat od vašich sledujících, aby něco udělali, například aby klikli na odkaz, označili někoho v komentáři nebo zareagovali na výzvu.

Využijte Instagram Insights

Instagram Insights vám poskytuje data o vašich sledujících a o tom, jak interagují s vašimi příspěvky. Tato data můžete využít k tomu, abyste zlepšili svůj obsah a strategii pro získávání sledujících.

Funkce Instagram Insights je dostupná pro všechny uživatele Instagramu, kteří mají firemní profil. Firemní profil je typ profilu, který je určen pro obchodní účely. Chcete-li vytvořit firemní profil, přejděte na svůj profil a klepněte na tlačítko Upravit profil. Poté klepněte na Typ účtu a vyberte Firemní.

Pokud máte osobní profil, můžete také získat přístup k určitým funkcím Instagram Insights. Tyto funkce jsou však omezenější než funkce, které jsou dostupné pro uživatele s firemním profilem.

Zde je přehled toho, co je dostupné pro uživatele s osobním profilem a pro uživatele s firemním profilem:

Uživatelé s osobním profilem

  • Dosah: Tento údaj vám řekne, kolik lidí vidělo vaše příspěvky.
  • Zapojení: Tento údaj vám řekne, jak často lidé interagují s vašimi příspěvky.
  • Míra prokliku: Tento údaj vám řekne, kolik lidí kliklo na odkaz ve vašem příspěvku.

Uživatelé s firemním profilem

  • Demografické údaje o sledujících: Zobrazí, kolik lidí sleduje váš účet v každé věkové skupině, v jakém místě a v jakém jazyce.
  • Čas aktivního využití: Tento údaj vám řekne, kdy jsou vaši sledující nejaktivnější.
  • Zájmy sledujících: Údaje vám ukážou, jaké zájmy mají vaši sledující.
  • Související účty: Tento údaj vám řekne, jaké účty sledují vaši sledující.
  • Analýza reklam: Poskytne informace o tom, jak vaše reklamy fungují.

Tipy, jak využít Instagram Insights k tomu, abyste získali více sledujících:

  • Sledujte, jaké příspěvky mají nejvyšší dosah a zapojení. Tyto příspěvky jsou s největší pravděpodobností atraktivní pro vaše publikum. Vytvořte více příspěvků podobného typu.
  • Zkontrolujte, z jakých zdrojů přicházejí vaši sledující. Pokud přicházíte z jiných sociálních sítí, jako je Facebook nebo TikTok, můžete tyto platformy využít k propagaci svého Instagramu.
  • Přečtěte si komentáře a zprávy, které vám lidé posílají. Tyto informace vám mohou pomoci pochopit, co se vašim sledujícím líbí a co ne.

Použijte relevantní hashtagy

Hashtagy jsou skvělý způsob, jak vaše příspěvky dostat do hledáčku širšího publika. Když použijete relevantní hashtagy, vaše příspěvky se objeví ve výsledcích vyhledávání pro dané hashtagy.

Jak vybrat relevantní hashtagy

Při výběru hashtagů se zaměřte na hashtagy, které jsou relevantní pro vaše téma a které používá vaši cílová skupina. Můžete také využít nástroje pro sledování hashtagů, jako je Hashtagify nebo Top-Hashtags.cz, abyste zjistili, které hashtagy jsou v dané době nejpopulárnější.

Jak získat více sledujících na Instagramu
i Zdroj: Grunex.com za využití Microsoft Copilot

Buďte aktivní

Je důležité být na Instagramu aktivní. To znamená pravidelně zveřejňovat příspěvky, reagovat na komentáře a zprávy a zapojovat se do konverzací. Když budete aktivní, lidé budou mít pocit, že vás znají a že se zajímáte o to, co dělají. Ke zvýšení aktivity můžete využít následujících nástrojů.

Instagram Stories

Instagram Stories jsou skvělý způsob, jak se spojit se svým publikem a získat nové sledující. Stories jsou vidět pouze 24 hodin, což je skvělá příležitost, abyste sdíleli něco aktuálního nebo osobního. Při vytváření Stories se zaměřte na to, aby byly poutavé a informativní. Můžete použít text, fotografie, videa nebo GIFy.

Reels

Reels jsou krátká videa, která jsou podobná videím na TikToku. Reels jsou skvělý způsob, jak zaujmout své publikum a přilákat nové členy do své komunity.

IGTV

IGTV jsou dlouhá videa, která můžete zveřejňovat na Instagramu. IGTV jsou skvělý způsob, jak sdílet více obsahu a získat nové sledující. Populární je využití titulků do videí i přes to, že je obsah cílený na publikum, které nepotřebuje překlad a titulky defacto kopírují přesně to, co ve videu v reálném čase říkáte. Uživatel tak může sledovat video i v situacích, kdy nechce, nebo nemůže při sledování souběžně poslouchat zvuk videa. 

Organizujte soutěže a výzvy

Soutěže a výzvy jsou skvělý způsob, jak získat víc sledujících na Instagramu. Když uspořádáte soutěž nebo výzvu, lidé budou mít motivaci se zapojit a sledovat váš účet, aby se dozvěděli více o soutěži nebo výzvě.

Jak uspořádat soutěž

Při uspořádání soutěže si nejprve určete cíle soutěže. Chcete získat nové sledující? Chcete zvýšit zapojení? Jakmile budete mít jasno v cílech, můžete začít vymýšlet pravidla soutěže. Pravidla by měla být jasná a jednoduchá, aby je lidé snadno pochopili. Důležité také je nastudovat si pravidla platformy pro soutěže. Některé sociální sítě vyžadují k soutěžím speciální přístup a dodržování nastavených směrnic.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama