Jde se do finále! Gambit mají místo jisté, Vitality vyzvou NaVi
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Jde se do finále! Gambit mají místo jisté, Vitality vyzvou NaVi

Jde se do finále! Gambit mají místo jisté, Vitality vyzvou NaVi

Michael Douša

Michael Douša

19. 12. 2021 10:39

Francouzi jen těsně prohráli proti Gambit, teď na ně čekají jiní Rusové

Reklama
Francouzům jen tak tak proklouzlo vítězství mezi prsty, teď se budou muset snažit o to víc.

Začíná poslední den posledního velkého turnaje letošního roku. Ve hře o půl milionu nyní zůstávají pouhé tři týmy, z toho dva ruské a jeden francouzský. Gambit už si včerejším vítězstvím nad Vitality zajistili přímou vstupenku do grandfinále a nyní jim k trofeji stačí jeden jediný vyhraný zápas.

Natus Vincere či Vitality ale mají práci o něco těžší. V průběhu turnaje už jednou prohráli - Vitality proti zmiňovaným Gambit, NaVi zase proti americkým Liquid. NaVi si už svojí pomstu proti Liquid vybrali, když je v sobotu eliminovali z turnaje vítězstvím 2-0. Vitality dostanou šanci na pomstu pouze v případě, že se jim nyní podaří porazit NaVi. A to se může zdát jako opravdu heroický úkol.

Jde se do finále! Gambit mají místo jisté, Vitality vyzvou NaVi

Natus Vincere jsou jasnými favority celého turnaje, ovšem BLAST ukázal, že nejsou neprůstřelní, ani nesmrtelní. Prohra proti Liquid přišla jako blesk z čistého nebe, a navíc už v nedávné době měli mnoho dost těsných zápasů, třeba právě proti Vitality na BLAST Premier Fall Finals. Pokud se tedy štěstí přikloní na stranu Vitality, můžeme se dočkat ještě hodně zajímavého finále, a možná by si Vitality sáhli na druhou trofej v řadě.

Jde se do finále! Gambit mají místo jisté, Vitality vyzvou NaVi

Ačkoliv mají Gambit jistou výhodu, ve finále budou ale pravděpodobně tak trochu outsidery. Pokud se postaví Vitality, kteří nově budou mít na kontě smrt NaVi, Francouzi budou mít jasnou psychickou převahu pramenící právě z tohoto fantastického vítězství. Pokud se postaví proti NaVi, bude to pro ně těžká výzva, protože na LAN turnajích je NaVi zatím vždy převálcovali, jako třeba na PGL Majoru ve Stockholmu. 

Akce dnes vypukne ve 14:30 zápasem Vitality vs. NaVi, na což pak naváže finále proti Gambit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama