Je rozhodnuto: Heroic se ve finále Katowic postaví G2
Esport CS:GO Článek Je rozhodnuto: Heroic se ve finále Katowic postaví G2

Je rozhodnuto: Heroic se ve finále Katowic postaví G2

Michael Douša

Michael Douša

11. 2. 2023 22:13

Dostanou G2 konečně svou pomstu za loňské Katowice?

Reklama
Dostanou G2 konečně svou pomstu za loňské Katowice?

G2 je v nedávné historii velkolepého turnaje v Katowicích určitou enigmou. Za poslední tři offline ročníky (tedy 2020, 2022 a letos) se pokaždé G2 dostali do finále, přičemž pokaždé bolestivě utrpěli a nakonec skončili na druhém místě. Pravda, pokaždé to byla opravdu výrazně odlišná sestava, z té z roku 2020 zůstal v týmu pouze Nemanja "huNter-" Kovač,  nicméně nejen huNter, ale i zbytek organizace bude opravdu toužit, aby se tentokrát konečně zadařilo. Každopádně to ale nebude jednoduché.

Oponenty jsou totiž dánští Heroic. Posledně, když byli v Katowicích ve finále Dánové, byli to Astralis, kteří tam vystříleli svůj třetí Major titul, tehdy druhý v řadě. Pakliže by se měla historie opakovat, G2 v tuto chvíli pravděpodobně běhá mráz po zádech. Situace je ovšem oproti předchozím letům opravdu odlišná. NaVi byli v roce 2020 opravdu silný oponent, v roce 2022 byli FaZe na počátku svého vynikajícího roku, navíc byli opravdu nepředvídatelní díky tomu, že v průběhu turnaje museli využívat Justina "jks" Savage místo hned dvou různých hráčů.

Je rozhodnuto: Heroic se ve finále Katowic postaví G2

Ale letos? G2 od začátku roku neprohráli jedinou mapu a jestli se dá něčemu říkat, že vypadá nezastavitelně, je to forma G2. A nedá se říci, že by hráli jen proti ořezávátkům - celkem třikrát porazili NaVi, dvakrát BIG, poté jednou FaZe a nyní v semifinále Liquid. NaVi, mimo jiné, porazili o jeden jediný bod lépe, než Heroic. Zatímco Heroic vyhráli 2-0 se skore 16-8 na obou mapách, G2 se to povedlo 16-8 a 16-7. Ač je to poněkud marginální a nemusí to pro nadcházející finále znamenat téměř nic, ukazuje to, jak neuvěřitelně vyrovnaná světová špička v tuhle chvíli je.

Zatímco v roce 2020 i 2022 skončilo finále 0-3 v neprospěch G2, tentokrát mají opravdovou šanci ukázat něco fantastického. Nečekejme ale ani jednoduchou hru o třech mapách ve prospěch G2. Pravděpodobně se půjde nejméně do čtvrté mapy a stejně jako vloni nás čekají opravdu vyrovnané mapy. Heroic i G2 mají v tuto chvíli opravdu výborně zvládnutý map pool a snad žádná mapa by pro ně neměla být oříškem. Vyčkejme tedy do 16:00, protože právě tehdy nás čeká velkolepý začátek celého grandfinále. Tak nezapomeňte sledovat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama