Jedni z finalistů jsou jasní, Cloud9 jsou na cestě domů
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Jedni z finalistů jsou jasní, Cloud9 jsou na cestě domů

Jedni z finalistů jsou jasní, Cloud9 jsou na cestě domů

Michael Douša

Michael Douša

22. 4. 2023 21:39

I přes velmi nadějný začátek to dnes Cloud9 nevyšlo.

Reklama
První semifinálový zápas probíhal mezi ruskými Cloud9 a Vitality, oba týmy se tak daleko v Riu dostali poprvé, jeden z nich si ale atmosféru arény dále neužije. Proti sobě tito hráči stáli úplně poprvé, což stojí za zmínku. 

Hra byla odstartována Infernem, což byl výběr Vitality, kteří zde ale neukázali nejlepší výkon. Prvních pár kol bylo nadějných, poté se vedení chopili ruští hráči, kteří se ho za celou mapu již nevzdali, za druhou půlku mapy neztratili ani jeden bod. Mapa skončila 16-6 pro Cloud9, hvězdou zde byl Dmitry “sh1ro” Sokolov se svými 20 zabitími.

Vertigo bylo značně napínavější než mapa první, výsledek vypadal od začátku jasný, hned ze začátku si Cloud9 střihli krásnou desetikolovou sérii výher, to jim ale překazili Vitality s vlastní třináctikolovou sérií, jíž se odsoudili k přesčasu. V přesčasu dominovali právě Vitality, kteří díky tomu vyhráli mapu 19-16 a utkání tak poslali do mapy třetí.

Zmíněnou rozhodující mapou byl Overpass, kde se v dobrém světle ukazují opět Vitality, první polovina byla jejich s 12 vyhranými koli, dostali se ke skóre 15:4, kdy se Cloud9 naposledy pokusili skóre dohnat a otočit. To se jim bohužel nedaří a mapu uzavírají Vitality 16:9.

I přes velmi nadějný začátek to dnes Cloud9 nevyšlo, pro Vitality výsledek tohoto zápasu znamená postup do zítřejšího velkého finále, ve kterém se utkají s vítězem utkání Natus Vincere proti Heroic, ve kterém je dle sázkových kanceláří favoritem NaVi. To jsou opravdu podstatná vítězství, se kterými si mohou Vitality věřit i na trofej. Povede se jim rozehřát před Majorem? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama