Jsou Rogue v problémech? Část powerhousu KOI spadla do dluhů
i Zdroj: Foto od Lance Skundrich/Riot Games
Esport League of Legends Článek Jsou Rogue v problémech? Část powerhousu KOI spadla do dluhů

Jsou Rogue v problémech? Část powerhousu KOI spadla do dluhů

Jakub Kavka

Jakub Kavka

1. 9. 2023 14:40

Majitelé evropské organizace KOI musí řešit nepřijemnou situaci, která může ohrozit jejich působení v evropském League of Legends.

Reklama

V minulém roce nastala na evropském kolibišti velká změna. Došlo totiž ke spojení tří velkých organizací - Infinite Reality, Rogue a KOI. Tyto tři organizace se spojily pod název KOI a měly posílit svoji pozici na esportovém trhu nejen ve Španělsku, kde majitelé sídlí, ale i v Evropě.

Jedna z divizí KOI, vedená bývalou organizací Infinite Reality, se nyní ocitla ve velkých problémech. Divize se potýká s problémy splácet své pohledávky (od zaměstnanců přes hráče až po influencery). Navíc, dle zdrojů blízkých španělskému esportovému webu Esportmaniacos, Infinite nestíhá řádně platit ani licenční poplatky za LEC. Do nepříjemné pozice se tak staví i Ibai - známý španělský streamer a obrovská esportová celebrita. Tne je totiž spoluvlastníkem organizace a je na něj momentálně vyvíjen tlak, aby se uhradily alespoň nejnutnější pohledávky ve výši tří milionů eur.

Aktuální situace tak staví KOI do situace, která může otřást jak španělskou Superligu, tak i samotnou LEC. Případ KOI poukazuje na to, jak snadno se dá ve vrcholném esportu narazit. Zejména dění v Americe letos ukázalo, jak jednoduše lze spadnout do finanční spirály (TSM, CLG) a to ve velmi krátké době.

Evropský ekosystém EMEA letos také prožívá razantní organizační změny a zejména pro příští sezónu bude zajímavé sledovat jeho další vývoj. Evropa totiž přibrala do svých řad tureckou a arabskou ligu. Finanční problém velké evropské organizace je to poslední, co teď systém během své restrukturalizace potřebuje.

Poslední sezóna pro TSM v americké LCS

Poslední sezóna pro TSM v americké LCS

Slavný powerhouse a zakládající člen americké LoL ligy - LCS, mění od roku 2024 své působiště.

24. 5. 2023 16:35

Problémy KOI navíc začaly, zejména na Redditu, přiživovat spekulacím o vstupu francouzského giganta Karmine Corp do LEC. KCorp se už dva roky snaží dostat do LEC, vždy ale narazila na vstupní cenu za slot, která se loni pohybovala kolem čtyřiceti milionů eur. Zároveň se delší dobu mluví o rozšíření ligy LEC, jelikož se vstupem Turecka a organizací z arabského poloostrova se logicky také rozšiřuje potenciální počet zájemců. Koneckonců i samotní organizátoři LEC na začátku roku připustili, že je tato varianta pro následující roky na stole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama