Jste neaktivní? Ubisoft vám smaže účet
Gaming Článek Jste neaktivní? Ubisoft vám smaže účet

Jste neaktivní? Ubisoft vám smaže účet

Adam Němec

Adam Němec

25. 7. 2023 16:36

Neaktivita vás může stát všechny koupené hry.

Reklama

Hráči si za posledních několik let zvykli na mnoho nepříjemných praktik od vydavatelů. Zažili jsme kauzy s lootboxy, pay to win mikrotransakce, to že má každá hra několik různých edic a předobjednávkových bonusů k těmto edicím, ale Ubisoft opět předčil všechna očekávání a dosáhl nových výšin toho, co si s vašim účtem herní společnosti dovolí.

Stačí 30 dní a můžete přijít o účet

Jste neaktivní? Ubisoft vám smaže účet

Před pár dny Twitter účet AntiDRM publikoval screenshot emailu, ve kterém bylo uvedeno, že byl jeho Ubisoft Connect účet pozastaven a má 30 dní na jeho obnovení. Mnoho uživatelů si myslelo, že se jedná o pouhý pokus o přilákání pozornosti, alespoň do té doby, dokud oficiální Twitter účet Ubisoft Support nepublikoval tweet, ve kterém pravdivost emailu potvrzuje. Stojí v něm, že uživatel může svůj účet obnovit tak, že se do 30 dní od obdržení emailu přihlásí na svůj Ubisoft účet a v emailu zaklikne možnost „Zrušit uzavření účtu.“ Ve smluvních podmínkách Ubisoftu je také uvedeno, že vám tento email může přijít nejdříve po 6 měsících od poslední aktivity na účtu.

Samozřejmě není potřeba vysvětlovat, proč je toto absolutně příšerné rozhodnutí. Jen v odpovědích na výše zmíněný tweet je několik desítek příkladů lidí, kteří o svůj účet přišli. Může se to stát z mnoha důvodů. Email vám může přijít do spamu a vy si ho nevšimnete, můžete ke svému emailu ztratit přístup a nebo, v nejhorším případě, se může stát, že poskytovatel vašeho emailového účtu přestal své služby nabízet a k emailové schránce se tak už nikdo nikdy nedostane.

Důležité je také zmínit, že se tento problém netýká pouze her, které vlastníte na Ubisoft Connect, ale také Ubisoftích her na jiných platformách. Pokud například přijdete o Ubisoft účet spojený s vašim Steam účtem, tak si už nic nezahrajete.

Ubisoft vyvrací spekulace

Ubisoft se k celé situaci vyjádřil pro Theverge.com. Mazání účtu údajně provádí již řadu let, aby byl v souladu s GDPR. Vše je ale podle Ubisoftu prováděno na základě velmi přísného postupu, během kterého vyhodnocuje čtyři základní kritéria. Jedním z nich je hráčská aktivita na účtu od doby jeho založení. Dále dle vyjádření společnosti nemůže dojít ke smazání účtu, na kterém došlo k nákupu počítačových her. V praxi prý nikdy nedošlo ke smazání účtu, který byl aktivní v posledních 4 letech. Dalšími faktory jsou doba nečinnosti účtu (tedy doba od posledního přihlášení) včetně přihlášení přes platformy třetích stran či existence aktivního předplatného, které je k účtu vázané.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama