Karmine Corp propouští YamatoCannona z pozice trenéra
i Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games
Článek Karmine Corp propouští YamatoCannona z pozice trenéra

Karmine Corp propouští YamatoCannona z pozice trenéra

Michal Glückselig

Michal Glückselig

6. 2. 2024 11:43

Známá francouzská organizace propouští po nepovedeném zimním splitu LEC svého trenéra YamatoCannona.

Reklama

Nepovedený vstup do LEC

Oznámení o účasti známé francouzské organizace Karmine Corp v nejvyšší evropské League of Legends soutěži nenechalo nikoho chladným. Ambiciózní klub, který má na svém kontě hned několik trofejí z EU/EMEA Masters, měl do LEC vstoupit jako jeden z nejsilnějších týmů a adept na vítězství alespoň jednoho splitu. První pochybnosti ovšem vyvstaly již při oznámení sestavy. 

Trojice hráčů, jenž sice byla součástí výherní sestavy posledních EMEA Masters, doplněna o dva hvězdné hráče Zhoua “Bo” Yang-Boa a Eliase “Upset” Lippa, na první pohled příliš velká očekávání nevzbuzovala. I ta nejhorší očekávání ale nakonec byla předčena, když se Karmine Corp v prvních dvou týdnech nepodařilo získat jedinou výhru. Navázání prohrou ve třetím týdnu navíc ztratili jakoukoli šanci na kvalifikaci do playoff a dvě následně získané výhry tak již ničemu nepomohly.

Změna na trenérské lavici

Od prestižního klubu, jakým jsou Karmine Corp, nešlo očekávat nic jiného, než rychlé řešení situace tak, aby se tento debakl v následujícím splitu neopakoval. V přestupovém období mezi zimním a jarním splitem je však pro týmy velmi obtížné sehnat náhradu za své hráče. Všechny splity regionálních lig jsou totiž v tuto dobu v plném proudu, neboť na rozdíl od LEC nejsou dělené na tři, ale pouze na dva delší splity. 

Karmine Corp se tak prozatím podařilo uchýlit pouze k jedné změně a to na trenérském postu. Známý trenér Jakob “YamatoCannon” Mebdi, který tým trénoval první tři hrací týdny, s Karmine Corp již nadále pokračovat nebude. 

Sázka na jistotu

V oficiálním vyjádření, které Karmine Corp přidali na své sociální sítě, nestojí nic o konkrétním důvodu proč se YamatoCannon ukázal býti nevyhovujícím trenérem. Tomu ale může napovědět jméno nového trenéra, který pozici YamatoCannona zaujme. Není jim totiž nikdo jiný, než Rehareha “Reha” Ramanana, francouzský trenér, který Karmine Corp trénoval již od dob vzniku organizace, kdy se pohybovala v nejvyšší francouzské lize. 

Karmine Corp tak nejspíš chtějí vsadit na to, co v minulosti fungovalo a doufají, že Reha dokáže hráče stmelit tak, jako se mu to již několikrát povedlo. Otázka zní, zda tato změna do této chvíle nefungující soupisce dostatečně pomůže.

Současná sestava týmu Karmine Corp:

  1. Lucas “Cabochard” Simon-Meslet
  2. Zhou “Bo” Yang-Bo
  3. Lucas “Saken” Fayard
  4. Elias “Upset” Lipp
  5. Raphaël “Targamas” Crabbé
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama