Kdy vyjde The Last of Us 2. série? Víme, kdo ztvární Abby.
i Zdroj: HBO
Zajímavosti Článek Kdy vyjde The Last of Us 2. série? Víme, kdo ztvární Abby.

Kdy vyjde The Last of Us 2. série? Víme, kdo ztvární Abby.

Michal Komprda

Michal Komprda

10. 1. 2024 07:45

Seriál The Last of Us, který adaptuje stejnojmennou videohru od studia Naughty Dog, se dočká druhé série. Není tedy divu, že spoustu fanoušků zajímá, kdy vyjde The Last of Us 2. série.

Reklama

Ačkoliv si seriál prošel v poslední době krušnými časy, protože bylo jeho natáčení odloženo, stejně jako spousty dalších filmových projektů, věci se díky ukončení hollywoodských stávek začali konečně posouvat dopředu a seriál zná orientační termín svého uvedení.

Kdy vyjde The Last of Us 2. série?

Seriál The Last of Us, který adaptuje stejnojmennou videohru od studia Naughty Dog, se dočká druhé série. Ta by měla mít premiéru na streamovací službě HBO Max v průběhu roku 2025. Přesné datum zatím ovšem není známo a jak tomu v praxi bývá, je možné, že se natáčení protáhne.

Natáčení druhé série mělo původně začít již v roce 2023, ale bylo odloženo kvůli několikaměsíční stávce organizací WGA a SAG-AFTRA, které bojují za lepší podmínky zaměstnanců ve filmovém průmyslu. Protest byl ukončen v lednu 2024 a natáčení mělo taktéž začít na počátku roku 2024.

V hlavních rolích se opět objeví Pedro Pascal jako Joel a Bella Ramsey jako Ellie. Režisérské křeslo obsadí Craig Mazin, který se podílel také na seriálu Chernobyl.

Kde sledovat The Last of Us?

První řada seriálu byla vydána v lednu 2023 a je k dispozici na na platformě HBO Max. Dále můžete najít první řadu seriálu na platformách jako jsou Apple TV, Vudu, Microsoft Store, Google Play Movies a Amazon.

Pokud chcete sledovat druhou řadu seriálu, která se bude natáčet v roce 2024, budete muset mít předplatné služby HBO Max.

Představitelka Abby 

Herečka Kaitlyn Dever byla oficiálně obsazena do role Abby v druhé řadě seriálu The Last of Us. Abby je postavou z druhého dílu stejnojmenné videohry, kterou vytvořilo studio Naughty Dog. Ve hře Abby hraje klíčovou roli a je jedním z hlavních protagonistů.

Kaitlyn Dever je americká herečka, která se proslavila rolí ve filmu Booksmart. Dále se objevila v seriálech jako Unbelievable a Justified.

O čem je seriál The Last of Us

Seriál The Last of Us je americko-kanadský postapokalyptický dramatický televizní seriál, který vychází ze stejnojmenné videohry z roku 2013 vyvinuté studiem Naughty Dog. Děj se odehrává v průběhu pandemie způsobené masovou houbovou infekcí, která u hostitelů způsobuje proměnu ve stvoření podobná zombie a zhroutí společnost. Seriál sleduje cestu Joela, zkušeného přeživšího, a Ellie, mladé dívky, která může mít klíč k přežití lidstva. Poté, co Joel ztratil svou dceru v důsledku vypuknutí pandemie se stal neúprosným přeživším, dělajícím cokoli, aby přežil. Joel má za úkol propašovat mladou dívku z karanténní zóny přes Spojené státy. Seriál se natáčel v Albertě od července 2021 do června 2022 a je údajně největší televizní produkcí v kanadské historii.

Druhá řada seriálu The Last of Us se odehrává pět let po událostech prvního dílu a sleduje Ellie a Joela, kteří se usadili v Jacksonu ve Wyomingu. Děj se odehrává v postapokalyptickém světě, kde se lidstvo snaží přežít v nehostinných podmínkách. Hlavními postavami jsou Joel a Ellie, kteří se snaží najít nový domov a zároveň se vyhnout nebezpečím, která na ně číhají na každém kroku. Žijí mezi rozvíjející se komunitou přeživších, což jim umožňuje udržovat mír a stabilitu, i když jsou neustále ohroženi infikovanými a dalšími zoufalými přeživšími. Když násilná událost naruší tento klid, Ellie se vydává na neúnavnou cestu, aby zajistila spravedlnost.

V této řadě se Joel a Ellie setkávají s novými přáteli i nepřáteli, kteří jim pomáhají nebo naopak překážejí v jejich cestě. Joel se snaží chránit Ellie a naučit ji, jak přežít v tomto nebezpečném světě. Ellie se snaží najít své místo v tomto světě a zároveň se vyrovnat s těžkými ztrátami, které utrpěla.

V této řadě se také dozvídáme více o tom, jak vznikla infekce, která způsobila apokalypsu, a jak se s ní lidstvo snaží bojovat. Joel a Ellie se snaží najít lék na tuto infekci a zachránit tak lidstvo před zánikem.

Celkově je druhá řada seriálu The Last of Us napínavým a dojemným příběhem o přežití, lásce a naději. Tento seriál je určen pro fanoušky postapokalyptických příběhů a pro ty, kteří hledají silné a zajímavé postavy, které se snaží přežít v nebezpečném světě.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama