Kolínští finalisté znovu proti sobě, letos ale s jiným výsledkem
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Kolínští finalisté znovu proti sobě, letos ale s jiným výsledkem

Kolínští finalisté znovu proti sobě, letos ale s jiným výsledkem

Michael Douša

Michael Douša

1. 8. 2023 16:06

Velmi očekávaný zápas skončil rychleji, než se čekalo, vítězně odchází NaVi.

Reklama
Velmi očekávaný zápas skončil rychleji, než se čekalo, vítězně odchází NaVi.

O poslední šanci na postup do Lanxess arény dnes bojovali také FaZe a NaVi, týmy, které proti sobě loni podaly neuvěřitelné výkony ve finále právě IEM Cologne. Tentokrát se ale FaZe vyhrát nepodařilo. 

Výběr první mapy měli na starost NaVi, kteří si vybrali Mirage, jednu z jejich nejúspěšnějších map v nové sestavě. Na úplném začátku byla hra vcelku vyrovnaná, po šesti kolech si ale NaVi dali šestikolovou výherní sérii, čímž velmi rychle získali náskok. Ve druhé polovině si FaZe byli schopni ukořistit pouze jeden bod, NaVi je na své mapě převálcovali 16-6. Nejvíce zabití na mapě měl litevský Justinas "jL" Lekavicius, nový člen týmu, který býval součástí Apeks, zabití měl 26.

Overpass se po výběru FaZe stal druhou mapou této hry, ze začátku znovu dominovanou NaVi. Již v první polovině mapy měli Natus Vincere tříbodový náskok. Druhá polovina ale donutila FaZe se vzpamatovat, skóre dorovnali až na 15:15 a šlo se do přesčasu. Ten byl ze začátku velmi nerozhodný, bohužel pro FaZe se ale nešlo do druhého, NaVi vyhráli 19:17. Na této mapě i celkově ze hry měl nejlepší skóre Oleksandr "s1mple" Kostyliev, ukrajinská hvězda zvládla 55 zabití ku 29 smrtem. 

Pro FaZe tato prohra znamená konec na IEM Cologne 2023, letos tak nebudou mít šanci obhájit loňskou výhru. Naopak NaVi se ještě dnes v 19:30 utkají s Astralis o poslední postupové místo do Play-off.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama