konec-cracknutym-hram
Zajímavosti Článek Konec cracknutým hrám?

Konec cracknutým hrám?

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

8. 2. 2017 16:59

Piráti mají poslední dobou velké problémy s ochranou proti cracknutí od společnosti Denuvo.

Reklama

Konec cracknutým hrám?

Crack hry. Pojem, který v dnešní době zná každý, ale opravdu každý hráč. Většina z nás má v tuhle chvíli na svém počítači jistě nějakou cracklou hru. Ať už jde o starý díl CODka nebo nějaký novější titul. Ovšem tomuhle může být už ve velmi blízké době konec. Na scéně se totiž objevila Rakouská společnost Denuvo Software Solutions, která vytváří skutečně veleúspěšné anti-prolamovací ochrany. Už při minulých verzích této ochrany měli crackerské skupiny v čele s proslulou Čínskou 3DM skupinou veliký problém, ovšem podařilo se, řeč je např. o hrách Dragon Age: Inquisition, Lords of the Fallen nebo FIFA 15.  Příchodem nového roku se ovšem objevila nová verze ochrany, kterou se rozhodli využít vývojáři her FIFA 16 nebo prosincového vydání Just Cause 3. A výsledek je opravdu rekordní, podle oficiálních zpráv ochrana těchto her zůstává stále neprolomena. Jedna výše postavená členka 3DM skupiny uvedla:

V minulých dnech se nám hromadí dotazy na crack do hry Just Cause 3. Bohužel, ale ani naši nejšpičkovější crackeři doteď poslední fázi ochrany Denuvo nebyli schopni prolomit. Samozřejmě ale stále doufáme, že se nám to brzy podaří. Ovšem podle aktuálních informací se spíše obáváme, že za dva roky už nebudeme moci hrát hry zadarmo (kromě těch spadajících do sekce free-to-play).

Konec cracknutým hrám?

Na první pohled se může zdát, že v budoucnu za hry budeme muset skutečně platit, ovšem stále zde jedno "ALE" zůstává. Tentokrát je to fakt, že poslední nejúspěšnější ochrana od Denuvo je příliš nákladná, takže ne každý vývojář si ji do své hry bude moci dovolit. Už teď byla prolamovací ochrana záležitostí, která dost významně hýbala s finální cenou hry, o to spíše když teď bude téměř 100%. Podle těchto informací se tedy zdá, že po opravdu dlouhých letech společnosti získávají převahu nad crackery. Údajně se za úspěch považuje titul, který není prolomen hned v prvním týdnu vydání. V minulosti bylo každodenní součástí her prolomení ještě před oficiálním vydání daného titulu.

Myslíte si, že se přiblížil konec hraní her zdarma? Vyjádřete svůj názor v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama