Krajané ve VCL zářili, český VALORANT slaví 3 evropské tituly
Esport Valorant Článek Krajané ve VCL zářili, český VALORANT slaví 3 evropské tituly

Krajané ve VCL zářili, český VALORANT slaví 3 evropské tituly

Aleš Pelc

Aleš Pelc

14. 3. 2023 11:22

Tituly si odnáší MONSTEERR, MAGNUM i marteen.

Reklama

Minulý víkend byl pro místní VALORANT scénu velice štědrý. Rovnou tři čeští hráči si z play-off evropských VCL odnesli zlaté medaile, k tomu se přidalo i jedno stříbrné a bronzové umístění. 

Nejpočetnější tuzemská skupinka působila ve východoevropském regionu a už předem se dalo očekávat vysoké umístění jednoho ze zástupců. Favority soutěže byl tým Acend s mladíkem MONSTEERRem, kteří naplnili předpoklady a svá očekávání a jen s jedním zádrhelem se stali mistry. Talentovaný střelec získal i individuální trofej, byl oceněn jako MVP celého splitu s úctyhodným K/D 1,36. Úspěšně své tažení určitě hodnotí i reprezentanti Enterprise, kteří během vyřazovacích bojů nestačili pouze na vítěze a těší se tak ze stříbra. Posledním Čechem ve VCL: Surge byl Hitch, jeho CyberWolves se ale konec sezóny příliš nevydařil a stejně začalo i play-off. CyberWolves nakonec obsadili čtvrté místo po vítězství nad Rapid Ninjas a porážkách s Diamant Esports a Anonymo

Krajané ve VCL zářili, český VALORANT slaví 3 evropské tituly

Ve stínu našeho regionu se však dařilo i na severu a jihu Evropy. V nabité severoevropské lize bojoval o svůj další triumf zkušený MAGNUM. S Apeks do play-off vstupoval z druhé pozice, své konečné pořadí ale ještě dokázali vylepšit, a i mezi velkou konkurencí si došli k prvenství. Ve finále Apeks porazili FOKUS 3:1. Třetí místo pak obsadil HSDIRR před čtvrtými Les Petit Bouffons.

Početná kolonie hrála v Itálii. Stejně jako ve VCL: Surge měli Češi zastoupení ve třech celcích, Riase v Outplayed, marteena v GMT a soru reprezentujícího QLASH. Mezi nejlepší čtyři se bohužel dokázal kvalifikovat pouze marteen. Sorovi na postup chyběla jedna výhra, Outplayed na konkurenci nestačili a dokázali uhrát body pouze ve dvou ze čtrnácti utkání. Zajímavý formát italské ligy GMT Esports vůbec nenahrával, svou cestu k titulu museli začít rovnou v pavouku poražených a jediná prohra by tak znamenala vyřazení. Avšak marteen a jeho spoluhráči si s Bo5 formátem poradili skvěle. Po vítězství 3:1 s Macko Esports a vydřeném pětihodinovém boji s HMBLE se dostali do Grandfinále. To kuriózně trvalo mnohem kratší dobu, tým českého duelisty přehrál soupeře z DSYRE 3:1 bez větších problémů a mohl slavit zasloužené zlato. 

Poslední české legionáře v Challengers League najdeme ve Francii. Sacake s Jessem tam zkoušeli uspět s organizací Valiant. V základní části se česko-francouzská sestava držela v prostředku tabulky, za konečný výsledek ale určitě smutni být nemusí. Ve čtvrtfinálovém duelu s WYLDE si pohlídali těsný průběh a výsledkem dvakrát 13:11 postoupili do dalšího kola. Zde je čekal ale mnohem silnější soupeř, SBG Esport, kteří před play-off s náskokem hájili první pozici. Tentokrát už reprezentanti byli na protivníky krátcí a pozdějším vítězům prvního splitu podlehli 3:2. Druhým finalistou se stala francouzská pětice Mandatory, třetí místo si s Valiant rozdělil tým Zerance.

Ani horší umístění některého z hráčů nijak mrzet nemusí, své štěstí bude většina z nich zkoušet i v druhých splitech evropských regionálních lig a stále se každý z nich může kvalifikovat to Ascension fáze, kde je možnost postoupit rovnou do nejvyšší soutěže VCT. Obnovení průběhu VCL zatím známo není, očekávat se ale dá do měsíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama