Král League of Legends esportu se vrací
Esport League of Legends Článek Král League of Legends esportu se vrací

Král League of Legends esportu se vrací

Jakub Kavka

Jakub Kavka

2. 8. 2023 14:26

Po týdnech rekonvalescence se Faker vrací na scénu.

Reklama

Když před několika týdny T1 oznámili, že největší hvězda Faker bude mimo hru, zavládla na sítích panika. Největší esportová hvězda planety se svěřila, že problémy s pravou rukou jsou větší než se čekalo. Faker si tak vyžádal pauzu k léčbě a přípravě na návrat.

Mezitím se škatulata v týmu začala hýbat. Velmi záhy tým opustil trenér T1 - Bengi. Na poslední chvíli povolaný mladík Poby, hrající za challenger tým T1, tak nemohl logicky zastoupit krále League of Legends. Očekávaní i tak ale byla veliká. Tým, který i mladým midařem má na svých pozicích hráče světové extratřídy, by měl minimálně slabší týmy v LCK porážet.

RIFTCZECH S3E9 - G2 šampiony, nudný formát LEC, odevzdaná Cryptova, Fakerův návrat a Fildova košile

RIFTCZECH S3E9 - G2 šampiony, nudný formát LEC, odevzdaná Cryptova, Fakerův návrat a Fildova košile

Pravidelný týdenní podcast o světě lolesportu i samotného League of Legends. Domácí komentátoři Davkouny, Mortsche a Fortanu spolu s hosty z řad osobností tuzemské i zahraniční scény každý týden vlastním pohledem rozeberou dění okolo hry i esportu obecně.

4. 8. 2023

Smělá představa však byla zametena pod koberec tristními výkony, kdy tým z osmi zápasů bez Fakera vyhrál pouze jediný zápas. Skóre 1-7 ukázalo, jak křehký tým ve skutečnosti bez své hlavní hvězdy je. Jako kdyby odešla duše nebo tmel, který držel tým pohromadě. Hromada nepochopitelných chyb si samozřejmě vybírala daň ze strany fanoušků, kteří nešetřili tvrdou kritikou. Ještě štestí, že si T1 před Fakerovou pauzou udělali velký polštář v nahraném skóre, jinak by se korejský titán potácel na hraně playoff.

Aktuálně pátý tým LCK však bude po dnešku vyhlížet jiné priority. Král se vrátil a úspěšně zahájil svůj návrat proti Kwandong Freecs, kteří sami bojují o playoff. Pro T1 je nyní důležité získat ztracenou reputaci a hlavně se srovnat před playoff a potenciálním scénářem regionální kvalifikace, pokud tým chce postoupit na Worlds.

 

Král League of Legends esportu se vrací

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama