KT Rolster ovládli válku telekomů a ukončili nelichotivou sérii s T1
Esport League of Legends Článek KT Rolster ovládli válku telekomů a ukončili nelichotivou sérii s T1

KT Rolster ovládli válku telekomů a ukončili nelichotivou sérii s T1

Jakub Kavka

Jakub Kavka

25. 6. 2023 12:31

Nejslavnější esportové derby světa opět nabídlo strhující souboj.

Reklama

Korejská LCK nám během sobotního programu nabídla delikátní menu. Předkrmem byla bitva mezi GenG a Dplus KIA a rámci ní samozřejmě atraktivní duel na midu v podání Chovyho a Showmakera.

Slavná bitva dvou nejsilnějších a nejpopulárnějších esportových organizací v Koreji vždy přitahuje obrovskou masu fanoušků. Nabízí totiž zajímavé zápletky a skvělé zápasy. A to i v dobách, kdy se jednomu z týmů úplně nedaří.

Předchozích deset duelů dokázala parta kolem superhvězd ligy v čele s Fakerem ovládnout. Poslední výhra KT se datuje až do roku 2021, ve které T1 hrubě podcenili svého mátožného soupeře.

Přesto měl být sobotní souboj úplně jiný. T1 měli, podobně jako KT, tři výhry v řadě, avšak doposud nepůsobili nijak suverénním dojmem, což byla naděje pro KT konečně „zadupat“ svého soupeře do země.

KT hráli od začátku mnohem jistěji a organizovaněji. Bylo znát, že T1 se pravděpodobně dobře nevyspali a kupili značné chyby. Zejména výkon Zeuse je velkým varováním. Slavný topař proti Kiinovi nepředvedl zhola nic. T1 byli jednoduše o krok pozadu a když se nějaká dobrá akce povedla, soupeř ji královsky potrestal.

Obrovské rozčarování v hledišti a na sociálních sítí dali fanoušci T1 dost najevo. Na faktu, že KT téměř v suchém triku sestřelili svého rivala 2-0 a položili otázku, kdo momentálně hraje nejvíc stabilní hru, nemohli nic změnit.

U KT se tak pochopitelně slavilo velké vítězství a liga tak dostala nový náboj. Pokud KT udrží svoji cestu, tak by druhý souboj s GenG ve druhém kole základní části mohl být soubojem léta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama