Kultovní česká adventura se vrací. Polda 8 už vybral od fanoušků přes milion
i Zdroj: Zima software
Gaming Polda Článek Kultovní česká adventura se vrací. Polda 8 už vybral od fanoušků přes milion

Kultovní česká adventura se vrací. Polda 8 už vybral od fanoušků přes milion

Matouš Sychra

Matouš Sychra

14. 3. 2024 16:30

Legendární adventurní série Polda se vrací s osmým dílem. Vývojáři uspěli v kampani na crowdfundingové platformě HitHit.

Reklama

Polda je v našich končinách velmi populární sérií. Má za sebou již sedm dílů a remaster. Nyní jsme se dočkali oznámení osmého dílu a zároveň i spuštění kampaně na platformě HitHit. Za cíl bylo vybrat 1 088 888 Kč, aby vůbec mohla hra vzniknout. Kampaň byla zahájena v úterý 12. března a požadována částka byla vybraná během několika hodin. V době psaní článku dosahuje vybraná částka hodnoty 1 300 000 korun od 970 přispěvatelů.

To splnilo i druhý cíl, který si vývojáři stanovili. Vývojáři totiž slíbili za překonání hranice 1 288 888 Kč ještě malou adventuru s Pankrácem, která bude pojednávat o tom, co dělal mezi pátým a šestým dílem.

Osmý díl se dle slov Zima Software oprostí od světa celebrit a vrátí nás zpět na cestu klasické adventurní pátračky. „Pankrác bude na začátku hry unesen ze své rodné vesničky v Lupanech a hledat se ho vydá naše Monika z předchozího dílu, spolu se zbrusu novou postavou. Celkem se tedy bude ve hře hrát za tři postavy. Ve hře budeme opět používat cestování časem a tak se společně podíváme do několika koutů naší historie.“

Možná smutnou zprávou je, že půjde o poslední díl s Pankrácem, jako hlavní postavou. „Luďka Sobotu již bohužel dabing hodně vyčerpává, a protože nahrazení hlasu Pankráce, nebo imitace jeho hlasu, nám přijde vůči mistrovi velice nedůstojná, rozhodli jsme se, že Polda 8 bude vlastně takové rozloučení s postavou Pankráce.“

Na projekt můžete stále přispět i přes to, že cílová částka je již vybrána. Za příspěvek v různém finančním rozsahu na vás čeká spousta fyzických odměn, jako například podložka pod myš, přívěšek na klíče nebo obří socha Poldy Pankráce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama