Leaker GTA VI je dle psychiatrů psychicky nezpůsobilý k soudu
Gaming GTA 6 Článek Leaker GTA VI je dle psychiatrů psychicky nezpůsobilý k soudu

Leaker GTA VI je dle psychiatrů psychicky nezpůsobilý k soudu

Adam Němec

Adam Němec

18. 7. 2023 19:03

Dohromady byl obviněn z dvanácti trestných činů.

Reklama

Na začátku loňského léta se v herním světě strhla bouře, když tehdy 17 letý hacker Arion Kurtaj ze skupiny Lapsus$ vypustil na internet přes 90 videí a obrázků z vývoje GTA VI a  zároveň tvrdil, že jich má ještě více, díky čemuž vydíral Rockstar Games. Žádného výkupného se ale nedočkal a ještě před koncem měsíce byl dopaden a zatčen. Spolu s Rockstarem v té době vydíral i Nvidii, Revolut a Uber.

 

Leaker GTA VI je dle psychiatrů psychicky nezpůsobilý k soudu

 

Dvanáct trestných činů

Když dnes již 18 letý Arion Kurtaj stanul před soudem, byl obviněn celkem z dvanácti trestných činů, včetně tří pokusů o vydírání. Skupina psychiatrů následně prohlásila, že je Kurtaj psychicky nezpůsobilým pro soudní řízení, což znamená, že se soudní porota nyní musí pouze rozhodnout, zda Kurtaj činy spáchal, či ne. O jeho vině už nerozhodují.

Kurtaj měl také 17 letého komplice, jehož jméno bylo z důvodu jeho věku utajeno. Dle Reuters se spolu s Kurtajem pokusili vydírat několik britských společností a spolu patřili mezi klíčové členy skupiny Lapsus$.

Zaměstnanci z Rockstar Games byli po úniku GTA VI prý velmi zklamaní, ale práce se už vrátila do normálních kolejí a nového dílu bychom se, alespoň dle spekulací spojených právě s uniklými daty, měli dočkat zhruba v roce 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama