legendarni-stare-hry-3-blood
Gaming Článek Legendární staré hry #3 - Blood

Legendární staré hry #3 - Blood

Pavel Němec

Pavel Němec

11. 8. 2016 20:41

V dnešním díle legendárních starých her se podíváme na legendární krvák Blood.

Reklama

Dnešní legendární hra se stále odehrává v době, kdy grafika byla zcela nepodstatná.

Budeme se věnovat hře Blood, která byla vydána společností Monolith v roce 1997, která si odkoupila práva od společnosti 3D realms. Hra byla ve své době známa díky netradičním zbraním, nepřátelům ale hlavně díky násilnosti. Byla to jedna z nejkrvavějších her ve své době, o čemž už napovídá samotný název hry. Blood se dočkal i dvou rozšiření Plasma Pack a Cryptic Passage a druhého dílu Blood II: The Chosen.

Legendární staré hry #3 - Blood

Hra obsahuje vždy videosekvenci na začátku a na konci každé epizody, která vyobrazuje příběh a poté ještě jeho rozšiření hráči naleznou přímo v adresáři hry „BLOODHLP.TXT“.

V Bloodu vystřídáte mnoho prostředí např. hřbitov, nádraží, temné lesy, strašidelné domy, rozbombardované města, vlaky, márnice a lodě. Ve všech těchto místech můžete naleznout obrazy, které odkazují na populární literární díla, filmy, hry. (Noční můra v Elm Street, Pátek třináctého, Frankenstein, Osvícení, Sedm a další.

Legendární staré hry #3 - Blood

Člověk, kterého ovládáte se jmenuje Caleb, narodil se v roce 1847 v Texasu. Už od sedmnácti let se o něm vědělo, že prahne po lidské krvy a jeho velkým kamarádem byli zbraně všeho druhu. Když mu bylo 24 let našel v troskách spáleného domu Ophelii Pricovou, jejíž manžel a syn zemřeli při požáru. Ophela, manžel a jejich syn byli členi Tchernobogova kultu, ovšem její manžel se rozhodl z tohoto kultu vystoupit, čímž podepsal rozsudek smrti pro sebe i svého syna. Právě kvůli Ophele se Caleb rozhodne do Tchernobogova kultu vstoupit a později se z nich stávají milenci. V kultu se časem spolu s dalšími dvěmi lidmi stávají nejvýše postavenými lidskými členy. Jednoho dne jsou předvoláni před temného boha Tchernoboga a jako trest za nejasné provinění byli všichni čtyři zavražděni.

O desítky let později se na Calebově hrobě odkrývá náhrobní deska a Caleb vstává z hrobu se slovy "I live...again" ("Žiju...znovu"), čímž právě začíná celá hra Blood.

Blood byl rozdělen do čtyř epizod, které si velmi stručně připomeneme.

Epizoda 1: The Way of All Flesh Caleb znovu oživl a odsouvá se jeho náhrobní deska, tím začíná jeho pomsta. Musí se dostat do vlakové stanice "Miskatonic Station" kde nasedá na vlak, který zničí vyhozením kotle do vzduchu. Z rozbitého vlaku se dostane do zábavného parku, a poté se dostane do arény ve které nalezne tělo Ophelie, ale je ihned napaden gargoylem Cheoghem, po zabítí této stvůry zapálí hranici s tělem Ophelie.

Legendární staré hry #3 - Blood

Epizoda 2: Even Death May Die V této epizodě se Caleb dostává na člunu k zamrzlé lodi, kterou se postupně dostává za pavoučím démonem jménem Shial.

Epizoda 3: Farewell to Arms V třetí epizodě se Caleb objeví v rozbobardovaném městě, kde před ním utíkají nazí civilisté. Po projití určitého úseku se Caleb kanálem dostává před nemocnici a poté následuje slevárnu a přehradu, kterou Caleb vyhodí do vzduchu, aby se díky vzedmuté vodní hladině dostal do doupěte Cerbera, což je dvouhlavý pes.

Legendární staré hry #3 - Blood

Epizoda 4: Dead Reckoning V poslední epizodě má Caleb za úkol zničit samotného Thernoboga (bůh, který ho zavraždil). Ovšem k němu se musí probojovat přes všechny tři bossy, které potkal v předchozích epizodách. Po zabití samotného Thernoboga se spustí závěrečné video, čímž Blood definitivně končí. (Později vznikly dvě nové epizody Post Mortem a Cryptic Passage)

Legendární staré hry #3 - Blood

A jak vy vzpomínáte na Blood?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama