legendarni-stare-hry-dangerous-dave-in-the-haunted-mansion
Gaming Článek Legendární staré hry - Dangerous Dave in the Haunted Mansion

Legendární staré hry - Dangerous Dave in the Haunted Mansion

Pavel Němec

Pavel Němec

15. 11. 2015 10:55

Dnešní páteční díl legendárních her představí hru "Dangerous Dave in the Haunted Mansion".

Reklama

Tahle akční skákačka byla vydána v roce 1991 a můžete jí znát jak pod názvem jak Dangerous Dave in the Haunted Mansion, tak možná i jako Dangerous Dave 2. Hra je od společnosti Softdisk Publishing a jedná se o pokračování předešlého dílu, který byl vydán v roce 1988. 

Legendární staré hry - Dangerous Dave in the Haunted Mansion

Hra oproti tehdejším konkurentům byla poměrně obtížná a Vašim úkolem bylo zmocnit se hlavního hrdiny, který si říká "Dave". Dave má za úkol zachránit svého bratra Delberta a jediné co má je jeho brokovnice, která má sice neomezeně nábojů, ale je nutné ji pravidelně přebíjet. Po cestě budete potkávat různé překážky v podobě vlkodlaků, zombíků, duchů, jedovatých pavouků apod. Každá nestvůra má svoje vlastnosti. Zombík Vám na blízko neublíží, ale jakmile se Vám dostane k tělu na jednu ránu Vás dodělá. Zákěřné jsou taky shrbené čarodejnice, či jak je nazvat, které vrhají nůž na hodně velkou dálku. Jak už jsem psal výše hra není vůbec jednoduchá a proč tomu tak bylo? Levely byly poměrně dlouhé a hra nemá možnost ukládání, takže si po pár úmrtích postup rozhodně dobře promyslíte. Další faktor byla už zmiňovaná brokovnice, kterou bylo nutno po 8 výstřelech přebít, a když se k Vám blíží gang zombíků, je to docela problém. V polovině a na konci hry potkáte bosse, který je opravdu silný a není s ním žádná sranda.

Na tuto hru mám skvělé vzpomínky, které asi jen tak nezapomenu už jen z důvodu, že tahle hra byla jedna z prvních, které jsem kdy vyzkoušel. Hráli jsme ji vždy mimimálně v pěti lidech a neuvěřitelně hru prožívali. Hru jsem dokonce tak moc začal "žrát", že jsem ji strašně chtěl na PC doma, a tak jsem po dlouhém váhání kamarádovu disketu s hrou nenápadně vzal... a kdybych se hodně snažil, najdu ji ještě dnes.

Legendární staré hry - Dangerous Dave in the Haunted Mansion

A jaké jsou Vaše vzpomínky na tuto hru? Nezapomeňte nám napsat do komentářů Vaše zážitky. Dále nám sdělte svůj názor, kterou hru byste si chtěli v legendárních dílech na Grunexu připomenout příště.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama