Drogový dealer byl vášnivý sběratel Lega. Policie zabavila obří sbírku
i Zdroj: Fotobanka Pixabay (s licencí)
Zajímavosti Článek Drogový dealer byl vášnivý sběratel Lega. Policie zabavila obří sbírku

Drogový dealer byl vášnivý sběratel Lega. Policie zabavila obří sbírku

Josef Ventrča

Josef Ventrča

22. 1. 2024 12:15

Policisté při zátahu na drogového dealera v Austrálii nalezli kromě obřího množství chemikálií i desítky krabic stavebnice Lego. Nejednalo se o žádné maličkosti, ale sběratelské kusy v hodnotě desítek tisíc korun.

Reklama

Překvapivý nález spatřila australská policie v Melbourne během razie proti údajnému obchodníkovi s drogami. Vedle chemikálií sloužících pro výrobu drog v hodnotě více než dvou milionů dolarů nalezla i slušnou sbírku stavebnic Lego.

Ukrajinec zničil ruský tank díky zkušenostem z videohry
i Zdroj: se svolením Vitaly Kuzmin/CC BY-NC-ND 4.0

Ukrajinec zničil ruský tank díky zkušenostem z videohry

Ukrajinská posádka bojového vozidla Bradley dokázala vyřadit z provozu ruský těžký tank T-90M. Posádka stroje se v rozhovoru…

22. 1. 2024 11:50
1

Podle deníku The Guardian se mělo jednat o sběratelské kusy Lega ze slavných značek, jako jsou Hvězdné války nebo Pán prstenů. Mezi zabavenými stavebnicemi Lego byl i model Star Wars Millennium Falcon, který se prodává za 21 tisíc korun. Paradoxně součástí sbírky byla i Lego policejní stanice. Celkově kriminalisté objevili 74 krabic, které dohromady mohly mít hodnotu tisíce dolarů, tedy desítky tisíc korun. Policie však číselně neupřesnila svůj odhad.

Dále policisté ve skrýši nalezli i luxusní hodinky, zbraně a munici. Všechny chemikálie, předměty i Lega zabavili, jelikož vše podle nich pocházelo z trestné činnosti.

Deník The Guardian doplnil, že pro australskou policii to nebylo poprvé, co během protidrogové akce zabavila velké množství stavebnic Lego. Loni v listopadu v laboratoři pro výrobu pervitinu v Melbourne nalezli 1130 krabic v hodnotě více než 200 tisíc dolarů, v přepočtu víc než 4,5 milionu korun.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama