Letní Steam výprodej se blíží - TOP hry s očekávanou slevou
Gaming Článek Letní Steam výprodej se blíží - TOP hry s očekávanou slevou

Letní Steam výprodej se blíží - TOP hry s očekávanou slevou

Jakub Osička

Jakub Osička

16. 6. 2018 12:40

Tradiční letní výprodej her na Steamu klepe na dveře. Na jaké hry se těšíme?

Reklama

Opět se blíží krušné období pro peněženky všech příznivců počítačových her. V následujícím týdnu totiž očekáváme spuštění tradičních letních výprodejů na Steamu, na které se jistě mnozí z vás už dlouho těší.

Propařené léto

Podle tweetu Steam Database by slevové akce měly odstartovat ve čtvrtek 21. června 2018. Nejde sice o datum, které by bylo přímo potvrzeno, ale s ohledem na historickou zkušenost je velmi pravděpodobné, že půjde o skutečný termín. Dobu trvání zatím neznáme, ale určitě nebude kam spěchat. Poslední letní výprodej totiž trval 13 dní a nepředpokládáme, že by se tentokrát akce dočkala nějakého výraznějšího zkrácení.

V minulosti jsme občas narazili ve spojitosti se slevami na Steamu různé mini hry nebo doplňující aktivity, které celou akci příjemně zpestřovali. Nezbývá tedy než se těšit a doufat, že si i tentokrát pro nás Valve přichystá nějakou kreativní odreagovačku.

Hry v hledáčku

Nabízí se také zásadní otázka - jaké hry ve slevách můžeme očekávat? Za sebe si troufnu nadhodit několik tipů na zajímavé hry, které se vyplatí sledovat. Je otázkou, jaká bude realita, ale troufnu si tvrdit, že tyto hry jsou horkými adepty na "pohubnutí" v ceně.

  1. Kingdom Come: Deliverance - Jasně, Kingdom Come je pro nás srdcovkou a jde o stále relativně novou hru, ale s ohledem na probíhající akci třeba na GoG lze očekávat, že alespoň mírné slevy se i na Steamu dočkáme. Pokud jste dosud studio Warhorse nepodpořili, možná se naskytne příležitost za drobnější peníz.  
  2. Playerunknown's Battlegrounds - Myslíte, že si dělám legraci? PUBG skutečně dosud na Steamu ve slevě nebylo, ale podle mého názoru by to tentokrát mohlo být jinak. V souvislosti s rozmachem Fortnite si i v PUBG Corp začínají uvědomovat důležitost stabilní herní základny a věřím tomu, že tentokrát už by se vývojáři mohli odhodlat přilákat do své hry nové hráče alespoň drobným snížením ceny. Jasně - na druhé straně je tu hrozba rozšíření cheaterů. Sám jsem zvědavý, jestli se tato hypotéza potvrdí.  
  3. GTA V - Pátý díl série Grand Theft Auto už je tu nějaký ten pátek, ale stále si drží obrovskou základnu hráčů a nabízí stovky hodin zábavy. Hra už se několikrát do slev dostala, ale tentokrát lze očekávat, že by konečně mohla spadnout ještě hlouběji. Např. na Dreamgame.com je totiž i teď aktuálně za 14 EUR.  
  4. Frostpunk & They are billionsZáměrně zmiňuji obě hry zároveň kvůli base-buildingu, byť jsou svým zasazením zcela odlišné. Obě vyšly relativně nedávno (They are billions v prosinci, Frostpunk dokonce v dubnu), ale jejich potenciál ke snížení ceny vidím hlavně v jejich singleplayerovém zaměření. V tomto případě nečekám žádný dramatický propad, ale pár procent dolů možná padne. Obě hry jsme mimochodem recenzovali - Frostpunk, They are billions.  
  5. Veteráni z roku 2017Tyto hry se z části už ve slevách objevily a lze očekávat, že budou opět nabídnuty ve výhodné nabídce. Pokud jste si na některou z nich brousili zuby, určitě jim také věnujte pozornost. NieR: Automata - Vydáno v březnu 2017 Prey - Vydáno v květnu 2017 Hellblade: Senua's Sacrifice - Vydáno v srpnu 2017 Life Is Strange - Vydáno v srpnu 2017 Resident Evil 7 - Vydáno v lednu 2017 The Evil Within 2 - Vydáno v říjnu 2017
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama