Lionel Messi si chce hrát. Nejlepší fotbalista planety vstupuje do esportu
i Zdroj: Tasnim News Agency (CC BY 4.0), Colin Young-Wolff/Riot Games
Esport Článek Lionel Messi si chce hrát. Nejlepší fotbalista planety vstupuje do esportu

Lionel Messi si chce hrát. Nejlepší fotbalista planety vstupuje do esportu

Jarmil Černý

Jarmil Černý

7. 11. 2023 18:47

Světem esportu otřásla obří novinka, která může přinést revoluci do oboru profesionálního hraní počítačových her. Nejlepší hráč planety Lionel Messi se stal spolumajitelem esportového týmu. Ten založil další známý fotbalista Sergio Agüero. Pozornost a popularitu, kterou by tyto fotbalové hvězdy mohly díky svým dosahům na sociálních sítích esportu přinést, nelze brát na lehkou váhu.

Reklama

KRÜ Esports je argentinská esportová organizace, která se kromě profesionálního hraní zabývá také tvorbou obsahu na sociální sítě a platformy. Založil ji bývalý argentinský reprezentant Sergio Agüero s cílem více propojit zatím neprobádaný svět esportu s nejpopulárnějším sportem planety.

V esportu se KRÜ Esports soustředí na hru Valorant, kde mají kromě hlavní sestavy také tým v soutěži Game Changers, která je určená pro ženy a další méně zastoupená pohlaví. Dalším titulem, kde se organizace angažuje, je hra Rocket League, která má k fotbalu přeci jen o něco blíže. Organizace zde patří mezi nejlepších 12 týmů na světě.

Růžoví chlapíci z Jihu, jak se organizace sama oslovuje na sociálních sítích, však přišli 7. října se zcela nečekanou novinkou. Na svém účtu na platformě X (dříve Twitter) totiž uveřejnili video, kde se právě majitel Sergio Agüero opatrným hlasem přiznává, že už organizaci nebude dál táhnout sám. Některé fanoušky tak začátek videa mohl přivést do rozpaků, Agüero však druhým dechem dodal, že od tohoto okamžiku budou na organizaci dva. To se stalo přesně v moment, kdy se na videu objevila fotbalová ikona Lionel Messi.

Ve videu poté následuje animace, jak si organizace na sociálních sítích upravuje část popisu svého profilu a vedle textu „majitel - Sergio Agüero“ dopisuje „spolumajitel - Lionel Messi.“ Tato změna poté skutečně na profilech esportové organizace nastala.

Messi a Agüero nejsou ani zdaleka prvními fotbalisty, kteří v esportu vidí potenciál. Do esportových klubů či organizací už investovali fotbalové osobnosti jako Gerard Piqué, Virgil Van Dijk nebo třeba David Beckham. V Česku se do esportu pustil například Jakub Jankto se svojí organizací Sampi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama